εντυπωσιακά συντριβάνια

Επειδή η ζέστες καλά κρατούν, οι εικόνες από τα πιο εντυπωσιακά συντριβάνια του κόσμου, που μαγεύουν τους θεατές τους, θα σας δροσίσουν!

Σε ένα από αυτά βρέθηκε και ο Τάσος Δούσης με τις “Εικόνες”, και δεν είναι άλλα από τα ονειρικά συντριβάνια του Μπουρζ Χαλίφα στο Ντουμπάι!

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή “Στη φωλιά των ΚουΚου”:

Τα νέα εντυπωσιακά συντριβάνια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει πολλά στοιχεία που τραβάνε το ενδιαφέρον, αυτή τη φορά όμως τα βλέμματα τραβάνε τα εντυπωσιακά συντριβάνια.

Μια νέα, εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση πρόκειται να τοποθετηθεί στο Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χάρη στην πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Μάλιστα, πρόσφατα υποδέχθηκε και ένα νέο εστιατόριο.

© Τόνια Αρναουτάκη

Συγκεκριμένα, ένα σύμπλεγμα από 59 κατακόρυφους πίδακες ύψους 15 μέτρων ο καθένας, οι οποίοι συμβαδίζουν με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος που σχεδίασε το Renzo Piano Building Workshop, σε συνδυασμό με 10 περιστρεφόμενα σιντριβάνια, θα αναπτυχθούν στο Κανάλι κατά μήκος της Αγοράς, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με υποβρύχια LED φώτα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα χορογραφημένου συγχρονισμού των σιντριβανιών με μουσική.

Διαβάστε ακόμα:  Κίνα: Θα περιορίσει αυστηρά τα μη απαραίτητα ταξίδια Κινέζων πολιτών εκτός χώρας

Έχει υπάρξει πρόβλεψη ώστε τα σιντριβάνια να συνυπάρχουν με δραστηριότητες όπως τα μαθήματα καγιάκ και ιστιοπλοΐας, αλλά και το παγοδρόμιο που στήνεται πάνω στο Κανάλι τα Χριστούγεννα.

Το υδάτινο στοιχείο αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ΚΠΙΣΝ: Από το Κανάλι με το θαλασσινό νερό που αποτελεί τη νοητή σύνδεση του χώρου με τον φαληρικό όρμο, μέχρι τους δημοφιλείς στα παιδιά Πίδακες Νερού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ