Ξεκινάμε με τον Spencer, που έχει αναλάβει να συνοδεύει και να καθοδηγεί τους επιβάτες της αεροπορικής εταιρίας KLM, μέσα στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ. Σκανάρει τις κάρτες επιβίβασης των επιβατών και τους οδηγεί στη σωστή πύλη επιβίβασης.

Δείτε ακόμα: Οι 10 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για να μείνετε το 2019!

- Advertisement -

Συνεχίζουμε με το Care-E, άλλο ένα ρομπότ της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας KLM, που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να μεταφέρει αποσκευές έως και 38 κιλά και να οδηγήσει τον ταξιδιώτη στην πύλη αναχώρησης, ακόμα κι αν αυτή αλλάξει καθώς έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος, στο αεροδρόμιο του Gatwick της Αγγλίας, από τον Αύγουστο και για τρεις συνεχόμενους μήνες, θα υπάρχουν αυτόνομα ρομπότ με το όνομα
“Stan” που θα παρκάρουν τα αυτοκίνητα των επιβατών.

Η ζώνη Β του πάρκινγκ μακράς διαρκείας του αεροδρομίου θα είναι ο χώρος δοκιμών για τα ρομπότ της γαλλικής εταιρείας Stanley Robotics. Εκεί οι οδηγοί θα αφήνουν το αυτοκίνητό τους σε μια ειδική θέση πάρκινγκ, επιβεβαιώνοντας τον αριθμό πτήσης τους σε μια οθόνη αφής, και, έπειτα, ειδικά σκάνερ θα μετρούν τις διαστάσεις του κάθε αυτοκινήτου και στη συνέχεια τα ρομπότ θα το μεταφέρουν στην κατάλληλη θέση πάρκινγκ.

Δείτε ακόμα: H Turkish Airlines ανακοινώνει τους νέους της προορισμούς για το 2019!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ