Το Lonely Planet συμπεριλαμβάνει στις προτάσεις του 3… μη δημοφιλή νησιά της Ελλάδος! Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες μαγεύτηκαν από την ομορφιά και την ηρεμία των Μικρών Κυκλάδων, και τους έδωσαν μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2018.

 Πού βρίσκονται; Mα… κρυμμένα ανάμεσα σε δυο πασίγνωστα νησιά, τη Νάξο και την Αμοργό!

Η Ηρακλειά, η Δονούσα και η Σχοινούσα προσφέρουν στους επισκέπτες τους αυθεντικές εμπειρίες!

- Advertisement -

Τα 5 ελληνικά νησιά που αποτελούν… «μυστικούς» παραδείσους! (photos)

Πρέπει να πατήσεις το άγριο ορεινό έδαφος της Δονούσας για να καταλάβεις την ιδιαιτερότητά της. Πρέπει να περάσεις μια ήσυχη μέρα στη Σχοινούσα για να καταλάβεις πόσο σπουδαίο πράγμα είναι η ηρεμία της, πρέπει να δεις τις παραλίες της Ηρακλειάς για να εκτιμήσεις τις επιλογές που σου δίνει – ήπιες αμμώδεις παραλίες, ακτές με βότσαλα και βραχώδεις ακτές σε περιμένουν, χωρίς να είναι γεμάτες από beach bars και κόσμο.

Η Ηρακλειά ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων και από τον Πειραιά απέχει περίπου έξι ώρες. Ένας ξεχωριστός τόπος για ανθρώπους που επιδιώκουν μια ήσυχη ζωή. Αποτελεί μια ιδανική λύση διαφυγής από τους γρήγορους ρυθμούς, την κανονικότητα, την πίεση και το άγχος, είτε για όσους κατοικούν εκεί είτε για εκείνους που την επισκέπτονται.

Διαβάστε ακόμα:  Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Κορυφαίες προτάσεις για εκδρομή από τον Τάσο Δούση

Η Δονούσα, το βορειότερο νησί των Μικρών Κυκλάδων, και επίσημη αγαπημένη των free campers, είναι όλα αυτά… κι ακόμα περισσότερα. Με έκταση που δεν ξεπερνά τα 13 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και διάμετρο μόλις 5,5 χιλιομέτρων, η μικρή Δονούσα περπατιέται ολόκληρη, όπως λένε οι ντόπιοι, σε πέντε περίπου ώρες –ή τουλάχιστον αυτό ισχύει για τους γενναίους που αψηφούν τον ανελέητο ήλιο των Κυκλάδων και ακολουθούν το δίκτυο των παλιών μονοπατιών, στο σύνολό του.

Aυτά είναι τα δύο πιο «υποτιμημένα» ελληνικά νησιά (photos)

Η πανέμορφη ελληνική πολιτεία που κατέστρεψαν οι άνθρωποι (photos&video)

Η Σχοινούσα είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου που βρίσκεται στο κέντρο των Μικρών Κυκλάδων.  Η Σχοινούσα αποτελεί τον κατάλληλο προορισμό για όσους θέλουν να κάνουν ήρεμες διακοπές δίπλα στην παρθένα φύση. Οι παραλίες του νησιού είναι πεντακάθαρες και προσφέρονται ακόμη και για μικρά παιδιά. Από τις ωραιότερες του νησιού είναι η Ψιλή Άμμος, ενώ εξίσου καλές είναι το πιο κοσμικό Τσιγκούρι, το Λιβάδι και η δημοφιλής μεγάλη ακτή του Λιόλιου. Κοντινές στη Χώρα είναι οι παραλίες Αλμυρό, Φουντάνα, Φυκιό και ο Γερολιμνιώνας με τη λευκή άμμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ