Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
29.2 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΤαξίδι με το αυτοκίνητο! Συμβουλές για μια υπέροχη απόδραση!

Ταξίδι με το αυτοκίνητο! Συμβουλές για μια υπέροχη απόδραση!

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και ξεγνοιασιάς. Πέρα από την ευκολία όμως που προσφέρει αυτό το μέσο μεταφοράς, είναι πάντα χρήσιμη η οργάνωση ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο. Εδώ θα διαβάσετε μικρές συμβουλές, που θα κάνουν την απόδραση σας πιο εύκολη.

Και αφού μάθετε όσα χρειάζεστε, σαν συνιστούμε να ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό Road Trip στην Κρήτη!

- Advertisement -
Ταξίδι με αυτοκίνητο

Κρατήστε το αυτοκίνητο σας καθαρό πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Καλό είναι πριν ταξιδέψετε να έχετε πετάξει από μέσα παλαιότερα σκουπίδια και πράγματα που δεν χρειάζεστε, ούτως ώστε να νιώθετε άνετα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Αν το ταξίδι διαρκέσει περισσότερες μέρες φροντίστε να απομακρύνετε τα απορρίμματα συχνά και για λόγους υγιεινής, αλλά και αισθητικής.

Να έχετε ένα χαλαρό πρόγραμμα

Ένα ταξίδι στο δρόμο μπορεί να έχει πάντα απρόοπτες εξελίξεις. Η κίνηση, ο κακός δρόμος, ακόμα και ένα τρακάρισμα μπορούν να σας βγάλουν εύκολα εκτός χρόνου. Καλό είναι λοιπόν να διατηρείτε ένα χαλαρό πρόγραμμα για να μην υπάρχουν εκνευρισμοί μεταξύ των συνταξιδιωτών σας.

Ταξίδι με αυτοκίνητο

Μην χρησιμοποιείτε πάντα τις εθνικές οδούς

Είναι πολλές φορές πολύ ενδιαφέρον να επιλέξετε μια διαδρομή μέσα από επαρχιακούς δρόμους. Μπορεί να κάντε περισσότερη ώρα να φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά η μαγική διαδρομή θα σας αποζημιώσει, αφού η πλούσια βλάστηση και τα γραφικά χωριά έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις βαρετές διαδρομές στην εθνική οδό.

Αποφύγετε σημεία που μπορεί να έχουν κίνηση

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πάντοτε εύκολο να προβλέψεις ποιος δρόμος θα έχει κίνηση, αλλά είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι δρόμοι που περνούν μέσα από μεγάλες πόλεις έχουν συνήθως μεγάλο μποτιλιάρισμα. Εναλλακτικά ακολουθήστε περιφερειακές οδούς.

Ταξίδι με αυτοκίνητο

Να έχετε πάντα μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα οδήγησης

Το να ξεκινήσετε για ταξίδι χωρίς το δίπλωμα, την ασφάλεια αυτοκινήτου και την άδεια κυκλοφορίας είναι μάλλον μια κακή ιδέα. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να σας σταματήσει κάποιος αστυνομικός για έλεγχο και θα πρέπει όλα να είναι σωστά για να συνεχίσετε απερίσπαστοι την διαδρομή σας.

Μην ξεχάσετε το κουτί πρώτων βοηθειών

Σιγουρευτείτε ότι το φαρμακείο σας είναι πλήρως εξοπλισμένο, για να καλύψετε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη. Τα οδικά ταξίδια είναι πολύ απρόβλεπτα και πρέπει να προβλέψετε κάθε ενδεχόμενο. Αν έχετε χρησιμοποιήσει κάτι από το φαρμακείο σας προηγούμενη φορά, φροντίστε να αναπληρώσετε ό,τι λείπει.

Ταξίδι με αυτοκίνητο

Ενημερώνετε πάντα κάποιον για τα μέρη που έχετε επισκεφτεί και περάσει

Ο ενθουσιασμός του ταξιδιού δεν πρέπει να σάς κάνει να ξεχνάτε το θέμα της ασφάλειας. Φροντίστε να ενημερώνετε πάντα κάποιον για τα σχέδιά σας και για τα μέρη που έχετε επισκεφτεί ή προτίθεστε να επισκεφθείτε. Αν για κάποιο λόγο σάς συμβεί κάτι, εκείνος θα μπορέσει να ενημερώσει τις αρχές. Καλό θα ήταν επίσης να τούς ενημερώνατε κάθε φορά που έχετε φτάσει σε κάποιο μέρος.

Μην ξεχάσετε να πάτε το αυτοκίνητό σας στο συνεργείο

Κάντε τον απαραίτητο έλεγχο και σέρβις στο αυτοκίνητό σας πριν από το ταξίδι, για να μην παρουσιάσει προβλήματα που μπορούν να αποφευχθούν.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Περισσότερα travel tip μόνο στο travelstyle.gr!

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,292LikesΚάντε Like
88,387 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ