Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
23.3 C
Athens
ΑρχικήTravelΔείτε πως τα ταξίδια κάνουν καλό στην υγεία αλλά και στην καθημερινότητα...

Δείτε πως τα ταξίδια κάνουν καλό στην υγεία αλλά και στην καθημερινότητα μας!

Οι περισσότεροι αγαπάμε τα ταξίδια για τις εμπειρίες που αποκτάμε, όμως τα αγαπάμε περισσότερο γιατί τώρα ξέρουμε ότι μας βοηθούν στην υγεία αλλά και στην καθημερινότητα μας. Δείτε παρακάτω μερικά οφέλη των ταξιδιών…

Δείτε ακόμα: Sky Express: Ζήστε την απόλυτη VIP ταξιδιωτική εμπειρία, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση!

- Advertisement -

Οι ταξιδιώτες είναι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο NHTV Breda Εφαρμοσμένων Επιστημών στην Ολλανδία, με επικεφαλής τον Dr. Jeroen Nawijn, οι ταξιδιώτες αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας πριν από ένα ταξίδι, σε σχέση με τους υπόλοιπους, ενώ κατά την επιστροφή, μόνο όσοι είχαν μακρές και χαλαρωτικές διακοπές διατηρούν τα επίπεδα ευτυχίας τους. Γενικότερα, όμως, τα επίπεδα ευτυχίας κινούνται στα ίδια επίπεδα μετά το ταξίδι, τόσο για όσους ταξιδεύουν, όσο και για όσους δεν ταξιδεύουν.

Τα ταξίδια μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων

Αμερικάνικη έρευνα της Global Commission και του Transamerica Center σε συνεργασία με την Travel Association των Η.Π.Α. έδειξε ότι οι γυναίκες που έκαναν διακοπές κάθε περίπου 6 χρόνια είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν καρδιακή προσβολή, σε σχέση με αυτές που έκαναν διακοπές δυο φορές το χρόνο. Όσον αφορά τους άντρες, όσοι δεν έκαναν διακοπές ετησίως παρουσίασαν 20% αυξημένο κίνδυνο θανάτου και 30% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις.

Τα ταξίδια μειώνουν το στρες

Μέσα σε μόλις 2 μέρες από την άφιξη σε οποιονδήποτε προορισμό για αναψυχή, το 89% των ταξιδιωτών αναφέρει μείωση του άγχους.

Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες αυξάνουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων

Οι ταξιδιώτες, ειδικά οι μοναχικοί που πραγματοποιούν πολλά ταξίδια μόνοι τους, φαίνεται πως είναι πιο «δυνατοί» στην επίλυση προβλημάτων. Σε αυτό ρόλο παίζει και η εμπειρία τους στην αντιμετώπιση ταξιδιωτικών δυσκολιών, χωρίς βοήθεια και χωρίς τη σιγουριά ενός δικού τους ατόμου στο πλάι τους.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,480 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ