Η Ιρλανδία, το νησί που βρίσκεται στη Βόρεια Ευρώπη, δυτικά της Μεγάλης Βρετανίας, είναι μία καταπράσινη χώρα, με ιδιαίτερη ιστορία και παράδοση.

- Advertisement -

Οι Κέλτες, που κατοικούσαν στο νησί από τα προχριστιανικά χρόνια, είχαν ήδη αναπτύξει έναν αξιόλογο πολιτισμό, που φαίνεται να εντυπωσίασε τον Άγιο Πατρίκιο όταν κατέφθασε στην χώρα το δεύτερο μισό του 5ου  μ.Χ. αιώνα, ως ιεραπόστολος του χριστιανισμού.

Από εκείνη την περίοδο κι έπειτα, στην Ιρλανδία σημειώνεται μία έντονη αρχιτεκτονική δραστηριότητα. Μεγαλοπρεπείς ναοί και μοναστήρια, διακοσμημένα με εντυπωσιακά γλυπτά και βιτρό, αποτελούν τεκμήρια της πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας, ενώ λειτουργώντας έως και σήμερα τα περισσότερα, είναι σημείο αναφοράς του ιρλανδικού πολιτισμού.

Κάντε shoping therapy στο Μιλάνο με πτήσεις από 68€ με επιστροφή!

Εκατομμύρια επισκεπτών ετησίως, επιλέγουν να περιηγηθούν στα ιδιαίτερα ιρλανδικά μοναστήρια, που αν και λιγότερο δημοφιλή, δίνουν την αίσθηση μίας μεσαιωνικής, «παραμυθένιας» ατμόσφαιρας.

Μοναστήρι Skellig Michael

 

Το μοναστήρι Skellig Michael ή βράχος του Μιχαήλ στην ιρλανδική γλώσσα, βρίσκεται στο Kerry. Ιδρύθηκε από τον Άγιο Fionán, που πιστεύεται ότι ταξίδεψε εκεί τον 6ο αιώνα και σήμερα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Καραντίνα 14 ημερών επιβάλλει η Ιρλανδία σε όσους φτάνουν στη χώρα από την Ελλάδα! Νομικά κινείται εναντίον των αποφάσεων η Ryanair!

Ο οικισμός, που βρίσκεται στην κορυφή ενός πολύ μικρού νησιού πιστεύεται ότι στέγαζε έως και 12 μοναχούς κατά τον μεσαίωνα.

Αβαείο Jerpoint

Το αβαείο Jerpoint βρίσκεται κοντά στο Kilkenny στη πόλη Thomastown και χτίστηκε από τον μεσαιωνικό βασιλιά του Osraige. Αν και δεν έχει διασωθεί σε καλή κατάσταση, τα πέτρινα γλυπτά του και ο τετράγωνος πύργος συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τους ταξιδιώτες.

Belmond Andean Explorer: Το τρένο πολυτελείας υπόσχεται μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στο Περού!

Αβαείο Glenstal

Πρόκειται για ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων στο Λίμερικ και βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό κάστρο μέσα σε 500 στρέμματα δάσους.

Ιδρύθηκε το 1927, ενώ μέχρι το 2010 λειτουργούσε και ως σχολείο από τις μοναχές Αν και πλέον λειτουργεί ως οικοτροφείο αρρένων, στο αβαείο Glenstal υπάρχει ένα αγρόκτημα και ένας ξενώνας που μπορεί να φιλοξενήσει όσους επισκέπτες επιθυμούν να περάσουν λίγες μέρες εκεί, βιώνοντας την αξέχαστη εμπειρία της ιρλανδικής υπαίθρου.

Μονή Τιμίου Σταυρού

Η ιστορία της μονής φαίνεται να είναι περιπετειώδης. Ιδρύθηκε το 1168 από το Κιστερσιανό Τάγμα των μοναχών. Το 1233, η βασίλισσα Ισαβέλλα της Angoulême, η χήρα του βασιλιά Ιωάννη της Αγγλίας, δώρισε στο αβαείο ένα κομμάτι του Τιμίου Σταυρού που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για να σταυρώσουν τον Ιησού.Το 2011, ο σταυρός που περιέχει τα λείψανα του Τιμίου Σταυρού εκλάπη, ωστόσο φέρεται να βρέθηκε το επόμενο έτος.

10 must-see "θαύματα του κόσμου" σύμφωνα με την Daily Mail! Ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό!

Aεροπορικά για την πιο cool πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν ξεπερνούν τα 22 ευρώ!

Μονή Glendalough

Ο μοναστικός οικισμός βρίσκεται στην αγροτική κομητεία Wicklow μια από τις σημαντικότερες παλαιοχριστιανικές περιοχές της Ιρλανδίας. Το Glendalough  ή «κοιλάδα των δύο λιμνών», ιδρύθηκε από τον Άγιο Kevin τον 6ο αιώνα. Αρχικά, ο Άγιος Kevin έζησε στην απομακρυσμένη, όμορφη κοιλάδα ως ερημίτης, μέσα σε ένα τάφο που χρονολογείται από την Εποχή του Χαλκού. Σύντομα οι πιστοί άρχισαν να τον ακολουθούν για πνευματική καθοδήγηση. Στον οικισμό, θα συναντήσει κανείς έναν επιβλητικό πύργο τριάντα μέτρων, έναν μεγάλος καθεδρικός ναός και μια σειρά από καλοδιατηρημένα μνημεία.

πηγή:perierga.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ