Ταραντούλες

Οι διατροφικές συνήθειες και γενικά τα παράξενα φαγητά ανά τον κόσμο διαφέρουν από χώρα σε χώρα και συχνά, από περιοχή. Αυτό συνεπάγεται ότι κάτι που θεωρείται φαγητά-λιχουδιές σε ένα μέρος, μπορεί να είναι τελείως ξένο σε ένα άλλο. Αυτό πολλές φορές ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και φτάνει στα όρια της υπερβολής, ίσως και της αηδίας… Πιστεύετε ότι έχετε δυνατό στομάχι; Ίσως το ξανασκεφτείτε μόλις δείτε παρακάτω τα φαγητά που ακολουθούν… Από σκουλήκια τυριών μέχρι χαλασμένα αυγά, αυτή είναι η λίστα με τα 16 πιο παράξενα φαγητά στον κόσμο. (Τα πρώτα 8 παρουσιάζονται στο κείμενο που ακολουθεί-part 1. https://www.roughguides.com/gallery/weird-food/ )

Shirako, Ιαπωνία

Shirako ιαπωνία

Όσοι το έχουν δοκιμάσει το περιγράφουν ως όνειρο: στα Ιαπωνικά shirako σημαίνει “λευκά παιδιά”, αλλά το φαγητό αναφέρεται σε σάκους σπέρματος είτε μπακαλιάρου, είτε πεσκανδρίτσας, είτε λαγοκέφαλου. Μοιάζουν με λευκά σφαιρίδια μύξας ή μινιατούρες μυαλών, και θεωρείται ότι διαθέτουν γλυκιά κρεμώδη γέυση.

Βολβοί ματιών τόνου, Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία θεωρείται σπατάλη το να πεταχτεί οτιδήποτε από τον τόνο. Ακόμα και τα μάτια του αφαιρούνται και πωλούνται σε πολύ χαμηλή τιμή σε σούπερ μάρκετ. Για να μαγειρευτούν, απλώς τα βράζουν ή τα φτιάχνουν στον ατμό, και τα σερβίρουν με σκόρδο ή σως από σόγια. Περιέργως, η γεύση του φαγητού μοιάζει με καλαμάρι. Παράξενα φαγητά τρώνε οι Ιάπωνες!

Balut, Φιλιππίνες

Balut φιλιππίνες

Το γονιμοποιημένο αυγό της πάπιας, με το εν μέρει σχηματισμένο έμβρυο στο εσωτερικό του, βράζεται όσο είναι ζωντανό, ξεφλουδίζεται και τρώγεται με αλάτι, τσίλι και ξύδι. Για να το φάτε, πρέπει να ανοίξετε μια τρύπα στην κορυφή από το τσόφλι, πρώτα να ρουφήξετε το αλμυρό υγρό και μετά να μασήσετε το υπόλοιπο, με ό,τι αυτό περιέχει: φτερά, κόκκαλα, τα πάντα. Μπλιαχ!

Τραγανές ταραντούλες, Καμπότζη

Ταραντούλες

Λίγοι είναι εκείνοι που μπορεί να δουν μια τέτοια αράχνη και να σκεφτούν να την φάνε, οπότε δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι πρωτοξεκίνησαν να τις τρώνε στην Καμπότζη όσοι λιμοκτονούσαν υπό το καθεστώς του Khmer. Παραδόξως, έγιναν δημοφιλείς και σήμερα προσφέρονται ως τηγανιτός μεζές σε όλη τη χώρα. Φημολογείται ότι η γεύση τους θυμίζει καβούρι.

Λευκή σούπα από αυγά μυρμηγκιών, Λάος

Μια από τις πιο ασυνήθιστες σούπες στον κόσμο, η Gaeng Kai Mot Daeng συνδυάζει ένα μείγμα από αυγά μυρμηγκιών και τμήματα εμβρύων από λευκά μυρμήγκια, μαζί με νεαρά μυρμήγκια που προσδίδουν στη γεύση μια ελαφριά πικρίλα. Αν το στομάχι σας μπορεί να αντέξει αυτό το φαγητό, θεωρείται ότι είναι αρκετά νόστιμη: έντονη και εκλεπτυσμένη, με γεύση που θυμίζει λίγο γαρίδα.

Ζελέ από μύτη ελαφιού, Καναδάς

Μπορεί η μύτη να μη θεωρείται ως δημοφιλές μέρος ενός ζώου, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει ορισμένους περιπετειώδεις Καναδούς. Πειραματίζονται με τη γαστρονομία της, βράζοντάς την με κρεμμύδια και μπαχαρικά, αφαιρώντας τις τρίχες, ξαναβράζοντάς της, μετά κόβωντάς την σε κομμάτια και καλύπτοντάς την με ζωμό που μετατρέπεται σε ζελέ. Το σίγουρο είναι ότι η όψη της είναι εξίσου άσχημη με την περιγραφή της. Ένα μάλλον φαγητό που φέρνει αναγούλα!

Boshitang, Κορέα

Αυτή η υποτιθέμενη υγιεινή σούπα είναι ένα φαγητό από κρεμμύδια, πικραλίδες, μπαχαρικά και ένα ακόμα άθλιο υλικό: κρέας από σκύλο. Παρόλο που πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς αυτό το φαγητό στα μενού των εστιατορίων, παραμένει δημοφιλές σε παλιότερες γενιές και γενικά θεωρείται ότι η γεύση του είναι κάπως καλύτερη από τη μυρωδιά του.

Huitlacoche, Μεξικό

Huitlacoche, Μεξικό

Η καπνιά καλαμποκιού είναι ένας μύκητας που μετατρέπει τους σπόρους του καλαμποκιού σε ογκίδια, σαν εξογκώματα που καλύπτονται από σκούρα μπλε σποράκια. Για τον περισσότερο κόσμο είναι άρρωστοι σπόροι καλαμποκιού που πρέπει να πεταχτούν. Για τους Μεξικανούς, όμως, είναι μια γαστρονομικός θησαυρός, ένα… γιαμ φαγητό!. Στο Μεξικό το λένε huitlacoche (κοιμώμενα περιττώματα) και απολαμβάνουν την ξυλώδη, γήινη γεύση των μυκήτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ