Ετοιμάζεστε για διακοπές; Είτε σε κοντινό είτε σε μακρινό προορισμό, το σημαντικότερο είναι να αποσυνδεθείτε από όλα και να χαλαρώσετε. Εμείς έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με 10 συμβουλές για να έχετε ασφάλεια και περισσότερο χώρο στο πορτ-παγκάζ. Εμείς έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με 10 συμβουλές για να έχετε ασφάλεια και περισσότερο χώρο στο πορτ-παγκάζ. Εμείς έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με 10 συμβουλές για να έχετε ασφάλεια και περισσότερο χώρο στο πορτ-παγκάζ.

Δε θέλουμε να γίνουμε γρουσούζηδες, αλλά…

Πριν γεμίσετε το πόρτ-παγκάζ, βγάλτε το σετ με τα εργαλεία και τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρίγωνα και βάλτε τα ,μέσα στο αμάξι ώστε να τα έχετε εύκαιρα. Δε σημαίνει ότι θα τύχει κάτι κακό, αλλά σε περίπτωση που χρειαστείτε κάτι, φανταστείτε να πρέπει να το ξεθάψετε πίσω από τις βαλίτσες, στο βάθος του πόρτ-παγκάζ. Καλύτερα να τα έχετε στη θήκη κάποιας πόρτας μέσα στο αμάξι και να τα έχετε εύκαιρα.

Τσάντα με τα αναγκαία για τα παιδιά

Αν ταξιδεύετε με παιδιά, θα γνωρίζετε πολύ καλά ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να χρειαστούν και τα πιο απίθανα πράγματα. Για πιο απολαυστικό ταξίδι, ετοιμάστε μια τσάντα με όλα τα απαραίτητα για όταν αποφασίσετε να κάνετε μια στάση και βάλτε την στο πορτ-παγκάζ. Βάλτε μέσα σνακ, νερό, είδη καθαριότητας όπως πετσέτες και μαντηλάκια, καθώς και παιχνίδια για να είναι απασχολημένα.

Χαλκίδα: Κάνουμε 10+2 στάσεις στην όμορφη πρωτεύουσα της Εύβοιας και ανακαλύπτουμε την άλλη της πλευρά!

Προσέξτε το βάρος

Πολλές φορές πιστεύουμε ότι το βάρος του αυτοκινήτου μας είναι απεριόριστο, ενώ δεν είναι. Για να γνωρίζετε το ανώτερο βάρος που αντέχει το όχημά σας, αφαιρέστε το βάρος του αυτοκινήτου από την τιμή της ανώτερης επιτρεπόμενης μάζας. Αν ξεπεράσετε το ανώτερο βάρος, μπορεί να πάρετε πρόστιμο, εκτός του ότι επηρεάζει και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σας.

Ρίξτε μια γενική ματιά στις αποσκευές

Αν χωρίσετε όλα τα τεμάχια ανά μέγεθος, θα αποκτήσετε μια γενικότερη ιδέα για το πώς να τακτοποιήσετε όλες τις βαλίτσες μέσα στο πορτ-παγκάζ.

Τα μη αναγκαία μένουν στο σπίτι

Πριν βάλετε τα πράγματά σας στο πορτ-παγκάζ, κάντε πάλι ένα check και ξεσκαρτάρετε αυτά που μπορείτε να αφήσετε πίσω. Τουλάχιστον, προσπαθήστε να τα αναδιοργανώσετε για να έχετε το μικρότερο δυνατό αριθμό αποσκευών.

Γνωρίστε το παραδοσιακό ορεινό χωριό της Ευρυτανίας μέσα στη φύση με συγκλονιστική θέα! (φωτο)

Τα ογκώδη και τα βαριά πρώτα

Τοποθετήστε τις αποσκευές από τις πιο ογκώδεις και βαριές στο πίσω μέρος κι αν γίνεται, στο κέντρο.

Αφήστε τα πιο ελαφριά για το τέλος

Αυτά που θα τοποθετήσετε τελευταία δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο σημαντικά. Μοιράστε τις πιο ελαφριές και μικρές αποσκευές τοποθετώντας τες στα κενά ανάμεσα στις υπόλοιπες. Μην τις αφήνετε ποτέ στο χώρο πάνω από το πορτ-παγκάζ, γιατί έτσι δυσκολεύετε την ορατότητα του οδηγού και, ακόμα χειρότερα, σε περίπτωση φρεναρίσματος, θα πέσουν και μπορεί να ανοίξουν.

Επενδύστε σε ένα ράφι αποσκευών

Για όσα μπορεί να μη χωράνε στο πορτ παγκάζ ή για αντικείμενα με επικίνδυνη μορφή, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ράφι αποσκευών. Αντέχει περισσότερα από τη σχάρα και διαθέτει πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό.

Δέστε τις ζώνες

Ειδικά αν έχετε ρίξει τα καθίσματα του αυτοκινήτου, σιγουρευτείτε ότι έχετε δέσει τις ζώνες. Με τον τρόπο αυτό, σε περίπτωση σύγκρουσης ή φρεναρίσματος, θα αποφύγετε να εισέλθουν οι βαλίτσες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Μέσα στο αυτοκίνητο: μόνο τα απολύτως απαραίτητα

Αποφύγετε να έχετε αποσκευές ελεύθερα μέσα στο αυτοκίνητο. Αν μια τσάντα είναι αναγκαία, αφήστε την στα πόδια για να αποφύγετε να μετακινηθεί και κρατήστε την υπό έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Διαβάστε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ