Προληπτικά μέτρα κατά του κοροναϊού στα αεροδρόμια!

Η απειλή του νέου κοροναϊού έχει σημάνει «συναγερμό» σε όλο τον κόσμο και κυρίως σε αεροδρόμια από χώρες που δέχονται επισκέπτες από την Κίνα. Για το λόγο αυτό δεν γίνεται να μην επηρεάζονται οι μετακινήσεις και συνεπώς η αεροπορική αγορά, καθώς γίνεται προσπάθεια παγκοσμίως με προληπτικά μέτρα να περιοριστούν οι μετακινήσεις ανθρώπων, κυρίως από την Κίνα, ώστε μην εξαπλωθεί ο ιός.

Όπως φαίνεται οι αριθμοί των κρουσμάτων και των νεκρών, από επιπλοκές του νέου κοροναϊού (2019-nCoV), διατηρούν σταθερά αυξητική τάση, όμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποστήριξε, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, ότι η διαφαινόμενη επιδημία αφορά -σε αυτή τη φάση- κυρίως την Κίνα. Το συμπέρασμα του ΠΟΥ αναφέρει ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφανθεί αν ο νέος κοροναϊός συνιστά «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, διεθνούς ενδιαφέροντος».

Γνωρίστε επίσης ποιες είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές του κόσμου για το 2020!

Τα μέτρα που λαμβάνουν τα αεροδρόμια κατά του κοροναϊού

Μέτρα κατά του κοροναϊού

Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI), εξέδωσε συστάσεις στα αεροδρόμια για την αντιμετώπιση του κοροναϊού (2019-nCoV), τονίζοντας ότι οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές και οι υγειονομικές αρχές θα εισαγάγουν μέτρα που θα επηρεάσουν ευρύτερα τα αεροδρόμια και την αεροπορική βιομηχανία.

Το κύριο μέτρο που λαμβάνουν τα αεροδρόμια στις περισσότερες χώρες είναι να εφαρμόζουν συστηματικούς ελέγχους της θερμοκρασίας των επιβατών με προέλευση από την Κίνα. Για παράδειγμα, στην Ιταλία δημιούργησαν «έναν υγειονομικό χώρο όπου θα γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας μέσω ενός σκάνερ» στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, το οποίο συνδέεται με την πόλη Ουχάν με τρεις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα.

Ακόμη, οι προσπάθειες να ανακοπεί η εξάπλωσή του, περιλαμβάνουν και περιορισμούς στις άσκοπες μετακινήσεις και τα ταξίδια αλλά και ακυρώσεις μεγάλων γεγονότων. Η Κίνα μάλιστα ανέστειλε όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό και σε άλλες χώρες, ενώ τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, σύμφωνα με το CCTV.

Προληπτικά μέτρα κατά του κοροναϊου και στο “Ελ. Βενιζέλος”

Το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έχει σαφή πρωτόκολλα ασφαλείας για επικίνδυνους ιούς, όπως ο νέος κοροναϊός. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει την υλικοτεχνική υποδομή για να ανιχνεύσει ασθενείς με πυρετό -ένα από τα κύρια συμπτώματα του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Πρόκειται για τις θερμικές κάμερες που είχαν «επιστρατευθεί» για να ελέγχονται οι πύλες εισόδου στο τελευταίο μίνι – ξέσπασμα του Έμπολα. Να σημειωθεί ότι ο ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος» έχει ειδικές αίθουσες απομόνωσης καθώς και ειδικό εξοπλισμό για την αποστείρωση των αεροσκαφών.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ