Ταξίδι στα ορεινά: Πως προστατεύουμε το αυτοκίνητο από τον πάγο

Τώρα που η πτώση της θερμοκρασίας έγινε αισθητή, πρέπει να οργανωθούμε, για να αποφύγουμε ζημιές στο αυτόκινητό μας, που θα μας κοστίσουν.

Η πρόληψη για τον πάγο, θα κοστίσει λιγότερο, από ότι θα πληρώσετε, για αντιμετωπίσετε τις ζημιές που προκαλεί το ψύχος.

Μη τσιγκουνευτείτε το αντιψυκτικό

Προτιμήστε αντιψυκτικό καλής ποιότητας, που θα το πληρώσετε λίγο παραπάνω, αλλά θα σώσει το κινητήρα σας, ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις ψύχους. Η έλλειψη αντιψυκτικού, μπορεί να προκαλέσει φθορές στο κινητήρα, ακόμα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ταξίδι στα ορεινά: Πως προστατεύουμε το αυτοκίνητο από τον πάγο

Τη μπαταρία και τα μάτια σας

Να ελέγχεται συχνά τα υγρά της μπαταρίας, γιατί καταπονείται υπερβολικά τον χειμώνα.

Προσέξτε τις πόρτες και το παρμπρίζ

Υπάρχουν υλικά, που μπορείτε να βάλετε πάνω στο παρμπρίζ αλλά και στις πόρτες, ώστε να μη φθαρούν, από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας.

Ταξίδι στα ορεινά: Πως προστατεύουμε το αυτοκίνητο από τον πάγο

Η τσιμούχα και η κλειδαριά θέλει το σπρέι της

Κατά τη διάρκεια παραμονής του αυτοκινήτου σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός δημιουργεί προβλήματα στις κλειδαριές αλλά και στις πόρτες. Αυτά τα προβλήματα ανάγονται στη δυσκολία ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου, ενώ η παρουσία πάγου στις τσιμούχες των θυρών καθιστά αδύνατη την είσοδο στο χώρο της καμπίνας και αν αυτό γίνει κάτω από πίεση, τότε είναι δυνατό να κοπούν τα λαστιχάκια.

Γι αυτούς τους λόγους καλό θα είναι, αφού ακινητοποιήσετε το αυτοκίνητό σας, να ρίξετε ένα ειδικό υγρό στα συγκεκριμένα μέρη, ώστε να αποφύγετε τις απρόβλεπτες συνέπειες.

Και τα κάτω μέρη θέλουν προσοχή

Ο πάγος κάτω από το αμάξι αν δεν αφαιρεθεί, και το αμάξι κινηθεί σε οδόστρωμα, μπορεί να χαλάσει ακόμα και τον άξονα. Να ελέγχετε κάθε φορά αν υπάρχει πάγος, πριν ξεκινήσετε την οδήγηση.

Πηγή: E-Radio.gr

Δείτε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ