Υπάρχουν πολλοί που ονειρεύονται ένα ταξίδι στην Λατινική Αμερική, όμως λίγοι καταφέρνουν να το πραγματοποιήσουν. Σου παρουσιάζουμε 10 λόγους για να καταφέρουμε να σε πείσουμε.

Επίσης, ανακαλύψτε τον πιο περίεργο καταρράκτη του κόσμου προσφέρει ένα απίστευτο θέαμα! (video)

Για τους τυχερούς που ανήκουν στην κατηγορία των «σε λίγο καιρό θα βρίσκομαι εκεί», αλλά και για εκείνους που ταξιδεύουν μέσα από εικόνες και περιγραφές, δείτε παρακάτω τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής «γωνιάς» του πλανήτη.

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Αμαζόνιος

Βρίσκεται σε επτά χώρες στη Λατινική Αμερική, όντας το πλουσιότερο και μεγαλύτερο οικοσύστημα στον κόσμο, καταλαμβάνοντας 5,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται στη Βραζιλία με 60%, μετά στο Περού με 13% και στην Κολομβία με 10%. Το φυσικό καταφύγιο είναι στη ροή του ποταμού Αμαζονίου και των παραποτάμων του, που έχουν την αρχή τους τις Άνδεις του Περού. Ενώ οι εκβολές του ποταμού είναι 6.437 χιλιόμετρα μακριά ,στον Ατλαντικό Ωκεανό, στις βορειοανατολικές ακτές της Βραζιλίας.

Κάθε χώρα που εκτείνεται ο Αμαζόνιος διαθέτει πολλά φυσικά αξιοθέατα που μπορεί να θαυμάσει κάποιος. Όπως χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας που οζυν σε περισσότερα από 50 εθνικά πάρκα, καταφύγια άγριας ζωής ή τη μεγαλύτερη αλυσίδα νησιών σε γλυκά νερά σοτν κόσμο, το αρχιπέλαγος Anavilhanas στη Βραζιλία.

Η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο (Salar de Uyuni) στη Βολιβία

Salar de Uyuni

Είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη του κόσμου και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βολιβίας. Έχει έκταση 10.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων και δημιουργήθηκε από μετασχηματισμούς πολλών προϊστορικών λιμνών, που είχαν βάση τους τα οροπέδια της Βολιβίας.

Είναι γνωστό πως διαθέτει τεράστιες ποσότητες σε κοιτάσματα αλατιού, ωστόσο οι αλυκές περιέχουν ακόμη τα μεγαλύτερα αποθέματα λιθίου του κόσμου. Αυτό βρίσκεται στην άλμη και είναι κρυμμένο κάτω από τις αλυκές, όπως αναφέρεται ένα άρθρο του aluxurytravelblog.com.

Ο παγετώνας Perito Moreno στην Παταγονία (Αργεντινή)

Perito Moreno

Πρόκειται για το νοτιότερο άκρο στη Λατινική Αμερική και δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς από κοντά τους παγετώνες της Παταγονίας.

Η Παταγονία έχει έκταση 670.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα νότια από τα σύνορα της Αργεντινής και της Χιλής.

Ο παγετώνας Perito Moreno είναι ο μεγαλύτερος παγετώνας του Εθνικού Πάρκου Παγετώνων στο δυτικό τμήμα της Αργεντινής και υπάρχουν συνολικά 13 παγετώνες που καταλήγουν σε δύο πολύ μεγάλες λίμνες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα φαίνεται να είναι από τους μόνους παγετώνες που φαίνεται πως δεν έχει επηρεάσει η κλιματική αλλαγή. Επιπλέον πρόκειται για έναν ενεργό παγετώνα, μιας και προχωρά σχεδόν δύο μέτρα κάθε μέρα.

Οι καταρράκτες του Iguazu σε Βραζιλία και Αργεντινή

καταρράκτες Iguazu

Είναι από τα πιο μαγικά θεάματα που μπορείτε να δείτε, είναι ένα φυσικό θαύμα στον κόσμο. Οι καταρράκτες Ιγκουασού έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς Unesco.

Διαβάστε ακόμα:  Ταξίδι στα «μαγικά» Κύθηρα - Στο νησί της Αφροδίτης και του Έρωτα

Τα χνάρια των δεινοσαύρων στη Βολιβία

χνάρια δεινοσαύρων

Στην περιοχή Sucre της Βολιβίας, στους λόφους Cal Ork’p, εκεί μπορείτε να βρείτε παραπάνω από 5.000 χνάρια από 15 διαφορετικά είδη δεινοσαύρων, που είχαν ζήσει πριν από 68 εκατομμύρια χρόνια. Είναι το μεγαλύτερο πάρκο απολιθωμένων αποτυπωμάτων δεινοσαύρων στη Λατινική Αμερική αλλά και στον κόσμο.

Η λίμνη Τιτικάκα στο Περού και τη Βολιβία

λίμνη Τιτικάκα

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πλεύσιμη λίμνη του κόσμου και βρίσκεται πάνω από τα 3.800 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Τοποθετείται στο οροπέδιο των Άνδεων ανάμεσα στα σύνορα του Περού και της Βολιβίας και θεωρείται ως ιερός τόπος γέννησης του πολιτισμού τον Ινκας.

Τα σπήλαια μαρμάρου της Παταγονίας, στη Χιλή και την Αργεντινή

General Carrera

Βρίσκονται στην παγωμένη λίμνη General Carrera, γνωστή και ως λίμνη Buenos Aires. Τα σπήλαια είναι το αποτέλεσμα χιλιάδων ετών διαβρώσεων σε ογκόλιθους από μασίφ μάρμαρο. Για να μπορέσεις να τα θαυμάσει κανείς, μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση μόνο με βάρκα ή καγιάκ.

Το παλαιοντολογικό πάρκο Paleorrota στη Βραζιλία

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα παλαιοντολογικά, γεωλογικά πάρκα και καλύπτει έκταση 83.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Βρίσκεται στην περιοχή Rio Gradne do Sul στη Νότια Βραζιλία.

Το πάρκο περιλαμβάνει απολιθώματα χλωρίδας και πανίδας, απολιθωμένα δέντρα, που λέγεται πως είναι από τις αρχές τις Τριαδικής και Πέρμιας περιόδου, πριν από περίπου 280 εκατομμύρια χρόνια. Επίσης μπορείτε να βρείτε χιλιάδες προϊστορικούς σχηματισμούς πετρωμάτων.

Τα φαράγγια Colca και Cotahuasi στο Περού

Colca-Cotahuasi

Βορειοδυτικά από τις Άνδεις, στο Περού, θα βρείτε δύο από τα πιο βαθιά φαράγγια του κόσμου, το Colca και το Cotahuasi. Σχηματίστηκαν από τους ομώνυμους ποταμούς, που χάραξαν τη γη σε βάθος περίπου 4.000 μέτρα, με αποτέλεσμα να έχουν το διπλάσιο βάθος από το ξακουστό Γκραν Κάνυον, στην Αριζόνα στις ΗΠΑ.

Στα βορειοδυτικά των Άνδεων στο Περού βρίσκονται δύο από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, τα Cotahuasi και Colca. Σχηματίστηκαν από τους ομώνυμους ποταμούς, οι οποίοι έχουν χαράξει τη γη σε βάθος 4.000 μέτρων, κάνοντάς τα να έχουν διπλάσιο βάθος από το ξακουστό Γκραν Κάνυον στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος του Εκουαδόρ

Νησιά Καλαμπάγκος

Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι σε απόσταση περίπου 970 χιλιομέτρων από τις ακτές του Ειρηνικού στο Εκουαδόρ. Είναι από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο και αυτό γιατί έχουν παραμείνει μακριά από ανθρώπινες παρεμβάσεις και αποτελούν καταφύγιο για πολλά σπάνια είδη.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ