Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
30.8 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΤαξίδι στο Βόρειο Σέλας!Το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα...

Ταξίδι στο Βόρειο Σέλας!Το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας!

Αν ποτέ σας φέρει ο δρόμος σας στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης, και πιο συγκεκριμένα στις σκανδιναβικές χώρες, δεν πρέπει για κανένα λόγο να μη νιώσετε την εμπειρία του Βόρειου Σέλαος.

Όσο πιο βόρεια πάτε, τόσο πιο πιθανό είναι να δείτε ένα, οπότε κατευθυνθείτε προς το βορρά! Οι ιδανικότερες τοποθεσίες για το θέαμα αυτό είναι η σουηδική και φινλανδική ενδοχώρα.

Πρόκειται για το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και που παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές, τόσο στο βόρειο ημισφαίριο όσο και στο νότιο αποκαλούμενο ανάλογα «Βόρειο Σέλας» και «Νότιο Σέλας».

- Advertisement -

Το φαινόμενο αυτό είναι από τα ωραιότερα που προσφέρει η Φύση σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις. Η εμφάνιση του Σέλαος, αν και πολύ σπάνια για παραμεσόγειες χώρες, κίνησε το ενδιαφέρον των ανθρώπων από την αρχαιότητα και ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες. Πρώτος επιστημονικά παρατηρητής του φαινομένου φέρεται ο Αριστοτέλης.

Η λατινική ονομασία του Βορείου Σέλαος είναι «Aurora Borealis». Αντίθετα του νοτίου είναι «Aurora Australis».

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

Οι 18+1 καταπληκτικοί και οικονομικοί προορισμοί στην Ευρώπη σύμφωνα με τον Independent!Ο ένας βρίσκεται στην Ελλάδα!!!(photo)

Αυτά είναι τα 3 πιο γραφικά χωριουδάκια της Ευρώπης σύμφωνα με το Travel+Leisure!!!(photo)

10+3 Πόλεις της Ευρώπης…χάρμα οφθαλμών!(photos)

 

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,289LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ