Υπέροχες εικόνες του κόσμου τραβηγμένες με drone!

- Advertisement -

O εξειδικευμένος στη φωτογράφιση με drone Johan Vandenhecke παρουσιάζει μια εκπληκτική συλλογή από υπέροχες φωτογραφίες του κόσμου τραβηγμένες με drone.

Ο Βέλγος φωτογράφος ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογράφιση με dronh όταν πριν από δύο χρόνια ταξίδεψε με τη φίλη του στη Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία και τη Νότια Αμερική, εγκαταλείποντας τις δουλειές τους προκειμένου να ζήσουν την περιπέτεια του ταξιδιού. Οι φωτογραφίες που τράβηξε από τα μέρη που επισκέφθηκε γέμισαν όχι μόνο τον λογαριασμό του στο Instagram (johan_drone_adventures) αλλά και με χαρά τους λάτρεις των ταξιδιωτικών προορισμών, που απογείωσαν τις υπέροχες εικόνες του. Πλέον έχει σχεδόν 20.000 ακόλουθους, ενώ περιγράφει την εμπειρία του ως μοναδική!

Μάλιστα λέει πως τα τοπία που συνάντησε στις χώρες που βρέθηκε ήταν αυτά που τον… προκάλεσαν να ασχοληθεί περισσότερο με τη φωτογράφιση με drone. Ο Γιόχαν είπε ότι ορισμένα τοπία προσφέρονται για φωτογραφία με drone.

«Η θάλασσα είναι υπέροχη για φωτογραφίες με drone. Συνήθως δημιουργεί μια εκπληκτική χρωματική αντίθεση μεταξύ του μπλε νερού και της πορτοκαλί ακτής, για παράδειγμα. Απλώς φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο για καλύτερα αποτελέσματα”.

“Ψάχνω επίσης για απότομες διαφορές υψομέτρου, όπως βράχια, φαράγγια, βουνά και ούτω καθεξής. Ο λόγος; Μπορείτε να τοποθετήσετε το drone με τρόπο που να δείχνει τον απότομο βράχο από έξω, κάτι που η κανονική φωτογραφία δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει”.

Ο Johan Vandenhecke σημειώνει ότι για να λάβει κάποιος υπέροχες εικόνες του κόσμου τραβηγμένες με drone καλό θα ήταν να επιλέξει το σωστό φως της μέρας, ειδικότερα την “χρυσή ώρα” όπως την λέει, δηλαδή κατά την «ανατολή ή δύση του ηλίου» – που θα «κάνει τη φωτογραφία σας να φαίνεται μαγική».

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος όχι μόνο πετυχαίνει να τραβήξει εκπληκτικές εικόνες με ζωντανά χρώματα, που αναδεικνύουν ιδανικά τις τοποθεσίες που έχει επιλέξει να τραβήξει από ψηλά με drone, αλλά κάνει τους θεατές να νομίζουν ότι βρίσκονται νοερά σε αυτά τα μέρη. Γιατί κάθε λήψη είναι τόσο ζωντανή που μοιάζει να μπορείς να την αγγίξεις, να την νιώσεις…

Πλέον αναφέρει ότι δεν θα μπορούσε με τίποτα να μείνει πίσω από ένα γραφείο και να κάνει μια καθιστική δουλειά… “Το αντίθετο! Θέλω να ταξιδέψω παντού και να γνωρίσω τον κόσμο, να δω υπέροχα τοπία και να μεταφέρω καθεμία από αυτές τις υπέροχες εικόνες που τραβάω με drone σε όλους όσοι θα ήθελαν να ταξιδέψουν εκεί…”, λέει εκείνος.

Δείτε τις απίστευτες φωτογραφίες

Chateau de la Hulpe, Βέλγιο
Fraser island
Komodo, αρχιπέλαγος
Lan Ha Bay, Βιετνάμ
Komodo National Park
Ροζ λίμνη Αυστραλία

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ