Telegraph: Η Ελλάδα είναι η χώρα που θα πάμε μετά την καραντίνα!

Σε ένα άρθρο πραγματικό ύμνο για την Ελλάδα, η βρετανική Telegraph γράφει ότι η χώρα μας είναι το μέρος που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί μετά την καραντίνα!

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, Όλιβερ Σμιθ, στο άρθρο-ύμνο για τη χώρα μας ελπίζει ότι το Σεπτέμβριο θα καταφέρει να ταξιδέψει στην Ελλάδα, μια χώρα που, όπως αναφέρει, είναι ένας ονειρικός προορισμός όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που δεν χρειάζονται πολλές ώρες στο αεροπλάνο.

Ανάμεσα στα στοιχεία που καθιστούν την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό, ο Βρετανός δημοσιογράφος αναφέρει το πλοίο. Σύμφωνα με τον ίδιον, η διαδρομή με καράβι σε ένα γραφικό ελληνικό νησί συμβάλλει στο τελικό ιδανικό αποτέλεσμα και για αυτό προτείνει νησιά που δεν έχουν αεροπορική σύνδεση.

Telegraph Ελλάδα

Μέχρι τα επόμενα ταξίδια μας στην Ελλάδα, «Μένουμε Σπίτι» και απολαμβάνουμε τις ομορφιές της χώρας μας σε 4 λεπτά!

Τα ιδανικά ελληνικά νησιά για μετά την καραντίνα

Η Σκόπελος και η Τήνος είναι δύο ιδανικοί προορισμοί για διακοπές στην Ελλάδα μετά την καραντίνα. Στη Σκόπελο μπορεί κανείς να πάει αφού πρώτα προσγειωθεί στη γειτονική Σκιάθο, ενώ στην Τήνο αφού προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος της Telegraph περιγράφει και ποιες είναι και οι ιδανικές εμπειρίες διαμονής και φαγητού στη χώρα μας. Για τη διαμονή ένα παραδοσιακό νησιώτικο οίκημα όπου μπορεί κανείς να περάσει τα βράδια του στη δροσερή αυλή βλέποντας τις βάρκες στο λιμάνι και απολαμβάνοντας το άρωμα του πεύκου στον αέρα και το βουητό των τζιτζίκων, ενώ οι μοναδικοί επισκέπτες θα είναι οι περαστικές γάτες.

Όσον αφορά το φαγητό, ο Όλιβερ Σμιθ αναφέρει ότι η ταβέρνα θα πρέπει να πληρεί ορισμένα κριτήρια. Θα πρέπει να είναι οικογενειακή, να έχει αρκετές γάτες – μία από τις οποίες είναι συνήθως έγκυος. Το τραπέζι να καλύπτεται από ένα τεράστιο χάρτινο τραπεζομάντηλο που θα μένει στη θέση του καθώς θα το κρατάνε πλαστικά κλιπς. Η αλατιέρα θα πρέπει να έχει μέσα της ρύζι και το μενού να περιλαμβάνει απαραιτήτως τζατζίκι, ντολμάδες, τηγανητό κολοκύθι, σουβλάκι, κλέφτικο, στιφάδο, χωριάτικη σαλάτα, καλαμάρι και τυρόπιτα. Η ρίγανη θα βρίσκεται παντού. Το κρασί θα πρέπει να είναι ανησυχητικά φτηνό, να σερβίρεται με το λίτρο και να βελτιώνεται κάθε φορά που δοκιμάζεις το φαγητό.

Ακόμη, ως μοναδικά αξιοθέατα, δεν προτείνει σύγχρονα μουσεία και εκθέσεις έργων τέχνης, αλλά απλά και λιτά μοναστήρια. «Τα περισσότερα μοναστήρια στα νησιά διαθέτουν υπέροχες αυλές όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα  ενώ δίπλα θα υπάρχει και κάποιο παρεκκλήσι γεμάτο με εικόνες. Αν είστε τυχεροί, μπορείτε να βρεθείτε σε μοναστήρι που θα διαθέτει έναν μοναχό».

Τέλος, σε ένα τέτοιο άρθρο, δεν θα μπορούσε να μην γίνεται αναφορά στις ελληνικές παραλίες. Εδώ, ο Βρετανός δημοσιογράφος της Telegraph προτείνει τις πιο ερημικές, που περιτριγυρίζονται από βραχώδεις καταπράσινους όγκους και ενδεχομένως να διαθέτουν μια μικρή ταβέρνα που σερβίρει φρέσκο ψάρι και κρύα μπύρα. «Τι άλλο χρειάζεστε;», αναρωτιέται ο ίδιος.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ