Η πανδημία έβαλε φρένο στα ταξίδια μας ανά τον κόσμο και σίγουρα οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους όσο πιο σύντομα γίνεται αλλά και με όση μεγαλύτερη ασφάλεια… Σε αυτή τη λογική η βρετανική Daily Telegraph ξεχωρίζει τους 20 «μυστικούς» προορισμούς της Μεσογείου για διακοπές το 2021 τους οποίους προτείνει στους αναγνώστες της. Φυσικά από τη λίστα δεν θα έλειπαν και ελληνικοί προορισμοί!

- Advertisement -

Δείτε εδώ επίσης τα 15 ελληνικά νησιά που προτείνει για διακοπές μετά την πανδημία η Daily Telegraph.

Στους 20 κορυφαίους προορισμούς για διακοπές στη «μυστική Μεσόγειο», δηλαδή σε μέρη που είναι λιγότερο γνωστά και δημοφιλή συγκαταλέγονται η Κάρπαθος και η Αλόννησος, σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα προτείνει την περιήγηση στα άγρια μονοπάτια της Καρπάθου (ως αντικαταστάτη της Κρήτης) και το ελληνικό καλοκαίρι στην Αλόννησο (ως αντικαταστάτη της Σκιάθου), στις 20 καλύτερες εμπειρίες διακοπών σε ψαγμένους προορισμούς της Μεσογείου!

Για την Κάρπαθο γράφει ότι αποτελεί την ιδανική εναλλακτική δημοφιλών νησιωτικών προορισμών της Ελλάδας που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο. Η Κάρπαθος, παρότι βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Ρόδου δεν έχει τη δημοφιλία των νησιών αυτών αλλά είναι ιδανική για όσους επιθυμούν πεζοπορία σε ήσυχα μονοπάτια, ή κολύμβηση στο τοπικό Θαλάσσιο Πάρκο που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού. Μάλιστα η Τelegraph στο άρθρο της προτείνει συγκεκριμένο πακέτο διακοπών στην Κάρπαθο με συνολικό κόστο που ξεκινάει περίπου στις 1300 λίρες για το κάθε άτομο.

Κάρπαθος
Κάρπαθος

Για την Αλόννησο, γράφει χαρακτηριστικά ότι είναι το ήσυχο αδελφάκι της Σκιάθου και της Σκοπέλου. Οι πλαγιές της καλύπτονται από αμυγδαλιές, ελαιόδεντρα και αμπελώνες και αποτελεί τη κλασική μορφή ενός ελληνικού νησιού όπου η καθημερινή ζωή κυλάει σε πολύ αργούς και απολαυστικούς ρυθμούς. Ιδανικά, σε μια ταράτσα ταβέρνας, κατά τη δύση του ηλίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Και εδώ προτείνει συγκεκριμένο πακέτο διακοπών στους αναγνώστες της για διακοπές μιας εβδομάδας τον Αύγουστο με κόστος που ξεκινά από περίπου 1.120 λίρες το άτομο.

Αλόννησος
Αλόννησος

Daily Telegraph: Η λίστα με τα 10 ήσυχα ελληνικά νησιά που προτείνει για ξέγνοιστες διακοπές!

Η πρώτη δεκάδα της λίστα της Telegraph αποτελείται από τους παρακάτω μεσογειακούς προορισμούς:

  • Ταραγόνα, Ισπανία
  • Costa del Azahar, Ισπανία
  • Φορμεντέρα, Βαλεαρίδες Νήσοι, Ισπανία
  • Κασί, Γαλλία
  • Μεντόν, Γαλλία
  • Κορσική
  • Καλαβρία, Ιταλία
  • Αιολικά Νησιά, Ιταλία
  • Κάρπαθος
  • Αλόννησος

Συγκεκριμένα για την Ισπανία το δημοσίευμα προτείνει city break στην Ταραγόνα (αντί για Βαρκελώνη), μπάνιο στην Costa del Azahar/ Orange Blossom Coast (αντί για την ακτή Sun) και απόδραση στην μποέμ Φορμεντέρα αντί για την Ίμπιζα. Αντίστοιχα για τη Γαλλία προτείνει περιήγηση τις ακτές του Κασί (αντί για τη Νίκαια), την ανακάλυψη μιας υπέροχης Γαλλίας στο Μαντόν αντί για το Σαιν Τροπέ και την Κορσική αντί για τις Κάννες. Για τους δύο ιταλικούς προορισμούς χαρακτηριστικά γράφει, ότι ο επισκέπτης θα ανακαλύψει την όμορφη νότια Καλαβρία αντί για την Απουλία αλλά και θα κάνει ιστιοπλοϊα στις Αιολίδες νήσους αντί για το Αμάλφι.

Στην λίστα της Telegraph, υπάρχουν επίσης οι Άγιοι Σαράντα της Αλβανίας που μάλιστα τους προτείνει αντί για τα Σύβοτα… Η Μάλτα βρίσκεται επίσης στη λίστα αλλά αυτή τη φορά για καταδύσεις και όχι ηλιοθεραπεία. Περιλαμβάνει επίσης την Κύπρο, προτείνοντάς αυτή τη φορά διακοπές στη βόρεια πλευρά της αντί στη νότια αλλά και πεζοπορία στα μονοπάτια της ενώ περιλαμβάνει και την Τουρκία που την προτείνει ως προορισμό για οικογενειακές διακοπές με δραστηριότητες αλλά και για εξερεύνηση των ακτών της Λυκίας με πλωτό μέσο.

18 πληροφορίες για τη Μάλτα που δεν γνωρίζατε
Μάλτα

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ