5 γειτονιες της Ευρωπης

Όπως είχε ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον στις 20 Ιανουαρίου η Βρετανία θα έβαζε τέλος στους περιορισμούς για τον κορονοϊο όπως και στο “plan B” που είχε για την πανδημία. Το “Plan B” που αφορούσε την ανάσχεση του νέου κύματος έλαβε πρόωρο τέλος με απόφαση και ανακοίνωση του ίδιου του Μπόρις Τζόνσον.

Έτσι λοιπόν προχωρά από σήμερα σε χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού επιστρέφοντας στο σχέδιο Α.

Έτσι, η χρήση μάσκας και τηλεργασία αποτελούν παρελθόν.

Συγκεκριμένα: 

  • Το υγειονομικό πάσο Covid δεν απαιτείται πλέον για την είσοδο σε οποιοδήποτε χώρο και εκδηλώσεις, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν προαιρετικά.
  • Οι μάσκες δεν είναι απαραίτητες πουθενά, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο όπου θα παραμείνουν υποχρεωτικές. Η αρμόδια όμως υπηρεσία για τη δημόσια υγεία συνιστά τη χρήση τους σε «συνωστισμένους και κλειστούς χώρους
  • Το υπουργείο Παιδείας δε συστηνει πια τις μάσκες στους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων
  • Οποιαδήποτε τοπική οδηγία για τις μάσκες πρέπει να αξιολογείται τακτικά  

«Τα εμβόλια και τα αντιιικά μας φάρμακα διασφαλίζουν ότι έχουμε μερικές από τις ισχυρότερες άμυνες στην Ευρώπη και μας επιτρέπουν να επιστρέψουμε προσεκτικά στο Σχέδιο Α, αποκαθιστώντας περισσότερες ελευθερίες σε αυτή τη χώρα», δήλωσε σχετικά ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

Διαβάστε ακόμα:  Τουρίστες έβριζαν συνεπιβάτες τους σε πτήση -Συνελήφθησαν μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο στο Ηράκλειο

«Καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με τον COVID, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι αυτός ο ιός δεν θα εξαφανιστεί, οπότε αν δεν το έχετε κάνει ήδη – ελάτε για το πρώτο, το δεύτερο ή το ενισχυτικό σας εμβόλιο.

Ωστόσο, παρά τα νέα μέτρα,ορισμένες εταιρείες και υπηρεσίες συνεχίζουν να ζητούν από τους ανθρώπους να φορούν μάσκες.

Την Τρίτη αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps ανακοίνωσε ότι, από τις 4 π.μ. της 11ης Φεβρουαρίου, δεν θα υπάρχει καμία απαίτηση για τους εμβολιασμένους επιβάτες που φτάνουν στην Αγγλία να κάνουν τεστ μετά την άφιξη τους.

Όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να κάνουν τεστ πριν αναχωρήσουν για την Αγγλία και μια εξέταση PCR μετά την άφιξη τους και να συμπληρώσουν τη φόρμα εντοπισμού επιβατών. Αλλά δεν θα χρειάζεται πλέον να μπουν σε καραντίνα. 

Αντίστοιχα, η Σκωτία ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων, όμως ακόμα συνίσταται η εργασία από το σπίτι και οι μάσκες παραμένουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ