Το Ντουμπάι είναι μια πόλη που αγαπά τον υπερθετικό: έχει τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου (Burj Khalifa), το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο (Ski Dubai) την… γρηγορότερη αστυνομία του κόσμου (αφού οδηγεί Bugatti Veyrons). Τώρα, η μεγαλύτερη πόλη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα φέρει κάνει ακόμα ένα ρεκόρ: τα πιο καινοτόμα ταξί του κόσμου -τα λεγόμενα drone taxi.

Εικόνες γεμάτες χλιδή από το ξενοδοχείο των σταρ στο Ντουμπάι (Photos)Ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2017, το Ντουμπάι θα είναι το πρώτο στον κόσμο που θα επιτρέψει τη μεταφορά επιβατών με ταξί στον αέρα! Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για αυτήν την φουτουριστική καινοτομία είναι η EHang, μια εταιρία με έδρα το Guangzhou που έκανε πρόσφατα ένα πείραμα με αεροπλάνο που μπορούσε να πετάξει 11.000 πόδια χωρίς την ανάγκη χειριστή! Το μοντέλο Ehang 184, το οποίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 255 λίβρες βάρους (αρκετός χώρος δηλαδή για έναν ενήλικα και ένα μικρό ποδήλατο), εγκρίθηκε από τις τοπικές αρχές στο Ντουμπάι.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί… η τεχνολογία είναι ότι, όταν καθίσουν στο EHang 184, οι επιβάτες θα χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για να εισάγουν τον επιθυμητό προορισμό τους μέσω GPS και στη συνέχεια θα πατήσουν ένα κουμπί εκτόξευσης. Από εκεί, το αεροσκάφος 440 λιβρών θα ανασηκωθεί και θα αρχίσει να πετάει με μέγιστη ταχύτητα 100 μίλια ανά ώρα και μια μέγιστη απόσταση περίπου 31 μιλίων με μία μόνο φόρτιση. Φυσικά, η ασφάλεια αποτελεί μείζον θέμα ανησυχίας σε οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς. Ωστόσο, η EHang λέει ότι το μέσο θα είναι εξαιρετικά ασφαλές. Το ιπτάμενο μηχάνημα προγραμματίζεται με πολλαπλά σχέδια έκτακτης ανάγκης τα οποία, θεωρητικά, έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν με ασφάλεια τον επιβάτη του στην πλησιέστερη θέση προσγείωσης σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο.

Το Ντουμπάι όπως δεν το έχεις ξαναδεί μέσα από 22 κλικ

Τα κινεζικά αεροσκάφη πρόκειται να παραδοθούν τον Ιούλιο και θεωρείται ότι αποτελούν μέρος μιας μεγάλης στρατηγικής που στοχεύει να δει το ένα τέταρτο περίπου της κυκλοφορίας του Ντουμπάι μέχρι το 2030 να γίνεται χωρίς οδηγό. Και η εταιρεία δεν χάνει χρόνο για να επιτύχει αυτόν τον φιλόδοξο στόχο: Σε αντίθεση με τα περισσότερα φουτουριστικά μοντέλα, αυτό θα είναι έτοιμο μέσα σε λίγους μήνες. Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δοκιμαστικές πτήσεις ήδη γίνονται στο Ντουμπάι αυτό το μήνα.

Δείτε το video:

Στο Ντουμπάι θα χτιστεί ένας περιστρεφόμενος πύργος όπου η θέα θα αλλάζει…on demand!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ