Θέλεις ένα διάλειμμα από την πόλη; Το Ροδοχώρι Νάουσας σε περιμένει!
Ενημερώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020, 11:18

Στο δυτικό τμήμα της Ημαθίας στους πρόποδες του Βερμίου και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάουσα, είναι χτισμένο το Ροδοχώρι. Βρίσκεται σε υψόμετρο 540 μ., και μετρά μόλις 500 μόνιμους κατοίκους. Είναι, όμως, μικρό, γραφικό και πρσφέρεται για ένα σύντομο διάλειμμα από την πόλη, ένα city break.

- Advertisement -

Οι κάτοικοι του Ροδοχωρίου θα σας κατακτήσουν με απλότητα και την φιλοξενία τους, αλλά και την ευθύτητα του χαρακτήρα τους. Είναι αγρότες και καλλιεργούν κυρίως κεράσια με ονομασία προέλευσης “Τραγανά Ροδοχωρίου”, αλλά και μήλα υψηλής ποιότητας, ενώ είναι φημισμένοι και για την εμπλουργία τους.  Εξάλλου, οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής ευνοούν αυτές τις καλλιέργειες…

Info

Απόσταση

Ξεκινώντας από την Αθήνα ακολουθείτε την εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη και βγαίνετε στην έξοδο για Βέροια. Συνεχίζετε έως την Νάουσα στα 530 χλμ. και ακολουθείτε τον δρόμο 12 χλμ. ακόμα με κατεύθυνση το Ροδοχώρι.

Διαμονή

Μπορείτε να ανζητήσετε ξενώνες, boutique hotels και ξενοδοχεία στην πόλη της Νάουσας. Επίσης, στα 3 χλμ. από το Ροδοχώρι λειτουργεί ξενώνας (στην περιοχή Μεταμόρφωση) καθώς και στον Αγιο Παύλο-Κουτσούφλιανη (στα 6 χλμ. από το Ροδοχώρι) , στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια.

Tips

  • Δρυς της Ελπίδος: Το υπεραιωνόβιο δέντρο ηλικίας άνω των 200 ετών είναι το σύμβολο της περιοχής και συμβολίζει την ελπίδα των Ποντίων να ριζώσουν στη νέα τους Πατρίδα.. Το δέντρο, στις ρίζες του οποίου τρέχει γάργαρο νερό, προϋπήρχε των κατοίκων της και ονομάστηκε έτσι το 1930, από τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης των Ποντίων και υπουργό Πρόνοιας  στην Ελλάδα επί κυβερνήσεως Βενιζέλου.
  • Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα:  Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την νέα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, η οποία βρισκόταν αρχικά στην περιοχή Γαλλίαινα της Ματσούκας, 30 χλμ. Ν.Α. της Τραπεζούντας. Από το 1968 έχει μεταφερθεί κοντά στο Ροδοχώρι με πρωτοβουλία των κατοίκων του. Λέγεται δε ότι τρία περιστέρια οδήγησαν τους ισάριθμους ιδρυτές μοναχούς από τα δάση των Σουρμένων στην τοποθεσία που ίδρυσαν τη Μονή, εξ ου και το όνομά της.
  • Τοπικά απολαύσεις: Δοκιμάστε και, γιατί όχι, προμηθευτείτε μία ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως κρασί, τσίπουρο, μήλα και κάστανα. Μην χάσετε τα μοναδικά παραδοσιακά πιάτα του Ροδοχωρίου, όπως χοιρινό πρασοσέλινο, λαχανοντολμάδες, ποντιακά πισία, ζυγούρι στη γάστρα, αγριογούρουνο, τυρί μπάτζιος και ραβανί.
  • Οινοποιείο “Αργατία”: Οι λάτρεις του κρασιού, δεν πρέπει να παραλείψετε μία επίσκεψη-εμπερία στο ανοικτό προς τους επισκέπτες οινοποιείο “Αργατία”. Είναι οικογενειακό με έδρα το Ροδοχώρι και παράγει κρασιά βιολογικής καλλιέργειας (τηλ. 23320 51080, argatia.gr).

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: Νάουσα: Μια πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη! – 20 λόγοι για να πάτε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ