Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
31 C
Athens
ΑρχικήTravelΤι είδους διακοπές προτίμησαν φέτος το καλοκαίρι οι Έλληνες;

Τι είδους διακοπές προτίμησαν φέτος το καλοκαίρι οι Έλληνες;

Μπορεί ο καιρός να είναι καλοκαιρινός ακόμα αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία οι διακοπές τελείωσαν. Πως όμως κινήθηκαν αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι οι Έλληνες στις διακοπές τους και τι προτίμησαν;

Μεταξύ άλλων, αυτό απαντήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, όπου συζητήθηκε η τουριστική δραστηριότητα του Αυγούστου, αλλά και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως και η αντιμετώπιση των κρουσμάτων Covid-19.

- Advertisement -

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που έγινε στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη οι αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε αυξημένη κίνηση σε προορισμούς από τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ οι Έλληνες προτίμησαν κυρίως νησιώτικες περιοχές και παράκτιες, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο.

Κάτι επίσης αναμενόμενο ήταν και το γεγονός ότι ψηλά στις προτιμήσεις ήταν προορισμοί που ήταν εύκολα προσβάσιμοι με αυτοκίνητο, δείχνοντας τον φόβο πολλών να συγχρωτιστούν σε πλοία λόγω του COVID-19. Δείτε εδώ tips και ιδέες για ταξίδι με το αυτοκίνητο που όντως είναι η φετινή τάση στο ταξίδι!

Ταξίδι με το αυτοκίνητο

Παρατηρήθηκε, επίσης, σημαντική μείωση των αφίξεων διεθνών επισκεπτών σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, όπου συγκεκριμένες περιοχές δέχονταν συγκεκριμένης εθνικότητας τουρίστες.

Η έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί την άνοιξη από το εργαστήριο μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την πρόθεση των Ελλήνων στις διακοπές, είχε φανεί αυτό που τελικά συνέβη, αφού 9 στους 10 είχαν δηλώσει ότι θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Όσον αφορά τη διαμονή, σχεδόν οι μισοί δήλωναν ότι θα προτιμήσουν το ξενοδοχείο, το 29% κατευθυνόταν προς το εξοχικό ή το πατρικό, το 14% σε φιλικό σπίτι και μόλις το 19% σε Airbnb.   

Τα ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι η τάση της εποχής

Η εποχή που διανύουμε καθώς και οι προηγούμενοι μήνες σαφώς επηρεάζονται και προσδιορίζονται από την πανδημία του κορονοϊού. Πολλοί είναι εκείνοι που αυτό το καλοκαίρι δεν πήγαν διακοπές φοβούμενοι την πανδημία ή απέφυγαν δημοφιλείς προορισμούς, ταξίδι με πλοίο ή και με αεροπλάνο. Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι να δούμε μια δυναμική αύξηση των διακοπών με αυτοκίνητο που εξασφαλίζουν την άνετη και “προστατευμένη” μετακίνηση και αναδεικνύουν τους πανέμορφους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας μας.

Εκτός όμως από το κύριο μέσο της μετακίνησης σας για να φτάσετε και να επιστρέψετε από τον προορσιμό σας, το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει το μέσο για να κάνετε ένα διαφορετικό είδος διακοπών,ένα road trip! Μπορείτε να πάρετε την οικογένεια ή την παρέα σας και να ζήσετε μια απίθανη εμπειρία και αξέχαστες διακοπές!

Να προτιμήσω λοιπόν καλύτερα ένα ταξίδι με αυτοκίνητο ή road trip από άλλου είδους διακοπές & μεταφορικό;

Οτιδήποτε προσβάσιµο µε αυτοκίνητο ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν δηµοφιλές αυτό το καλοκαίρι που συνεχίζει σαφώς καθώς ο Σεπτέμβριος είναι ιδανική εποχή για να κάνουμε (ή να συνεχίσουμε) τις διακοπές μας. Οι ταξιδιώτες φαίνεται να έχουν εκτιµήσει πολύ περισσότερο τους κοντινούς προορισµούς και το ταξίδι με αυτοκίνητο. Σίγουρα ακούγεται πιο ασφαλής επιλογή, µε την έννοια ότι µετακινείται κάποιος µε δικό του όχηµα και µπορεί να έχει καλύτερα τον έλεγχο των πάντων.

Άλλωστε υπάρχουν υπέροχοι προορισµοί σε κοντινή απόσταση από τον τόπο κατοικίας σας, που ούτε καν τους ξέρετε! Είναι µια ευκαιρία, λοιπόν, να τους γνωρίσετε, γλιτώνοντας την ταλαιπωρία των µακρινών ταξιδιών (µε πλοία, τρένα, αεροπλάνα), ενώ, το σηµατικότερο, σε περίπτωση τοπικού lockdown θα µπορέσετε να επιστρέψετε πιο εύκολα στο σπίτι σας.

Μετά από ένα τόσο µεγάλο διάστηµα εγκλεισµού, είναι φυσικό να θέλετε να κάνετε διακοπές και να απολαύσετε τη θάλασσα. Όµως σκέφτεστε την ενδεχόμενη πολυκοσµία, και τον συνωστισµό όχι μόν σε µπαρ και ταβέρνες αλλά και σε πλοία ή αεροπλάνα. Αν λοιπόν προτιµάτε να παραµείνετε “κοινωνικά αποµακρυσµένοι” ακόμα και αποµονωµένοι, ένα ταξίδι µε το αυτοκίνητο σε κοντινό προορισµό φαντάζει ιδανικό για τις φετινές σας διακοπές ή ακόμα και για μια ολιγοήμερη εκδρομή.

road trip

Ωστόσο υπάρχουν κι εδώ µέτρα που πρέπει να πάρετε για την έξτρα ασφάλειά σας.

1. Φροντίστε να έχετε στο αυτοκίνητο και ένα δεύτερο φαρµακείο µε απολυµαντικό, σαπούνι, χαρτί υγείας και καλύµµατα τουαλέτας.

2. Επειδή οι στάσεις για τουαλέτα αναπόφευκτα γίνονται σε βενζινάδικα ή καφέ, είναι απαραίτητο να έχετε µαζί το αντισηπτικό σας, ένα σαπούνι και το δικό σας χαρτί υγείας.

3. Σε κάθε στάση φροντίστε να απολυµαίνετε σχολαστικά διάφορα σηµεία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου – κυρίως αυτά που χρησιµοποιείτε περισσότερο.

4. Αν επιλέξετε να βάλετε µόνοι σας βενζίνη στο αυτοκίνητο, φορέστε γάντια, που θα πετάξετε στη συνέχεια.

5. Αν χρειαστεί να διανυκτερεύσετε σε ξενοδοχείο, καθαρίστε σχολαστικά πόρτες, τραπέζια, βρύσες, τουαλέτα, νεροχύτη, διακόπτες, τηλεχειριστήρια, κρεβάτια και γενικά κάθε επιφάνεια που θα χρησιµοποιήσετε ή θα ακουµπήσετε επάνω της πράγµατα

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,157 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ