Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
29.2 C
Athens
ΑρχικήΑττικήΑθήναΑθήνα: 4 προτάσεις με ελεύθερη είσοδο για την Κυριακή!

Αθήνα: 4 προτάσεις με ελεύθερη είσοδο για την Κυριακή!

Aυτή την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, μπορείτε να περάσετε όμορφα τη μέρα ή το βράδυ σας, επιλέγοντας τέσσερις ενδιαφέροντες τρόπους, που περιλαμβάνουν μια ημερίδα για τη φιλοζωία, μια υπαίθρια ξενάγηση, όπερα στο ΚΠΙΣΝ καθώς και προβολή μιας σπουδαίας κινηματογραφικής ταινίας.

Και οι τέσσερις προτάσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο!

1. Ημερίδα με θέμα η Φιλοζωία και η βιωματική εκπαίδευση με σκύλους στον Βύρωνα

- Advertisement -

Ο Δήμος Βύρωνα συνδιοργανώνει ημερίδα με θέμα η Φιλοζωία και η βιωματική εκπαίδευση με σκύλους.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, επαγγελματίες ή φοιτητές του χώρου της προσχολικής και σχολικής αγωγής, των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Θα μείνετε άφωνοι: Μπήκαμε στο χλιδάτο παλάτι της Άννα Βίσση! Πολυτέλεια που εντυπωσιάζει

Πρόγραμμα ημερίδας:

• 9:40-10:00: Προσέλευση- Εγγραφές

• 10:00- 10:15: Χαιρετισμοί από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα, τη Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, τον Θέμη Δημητρακόπουλο, συγγραφέα και πολιτικό επιστήμονα, την Άννα Ανδριανού, ηθοποιό και σκηνοθέτη, την Έλενα Δέδε, δικηγόρο και ιδρύτρια του Dogs’Voice.

• 10:15-10:30: Πρόλογος από τον Δρ. Χρήστο Καραγιάννη, κτηνίατρο- συμπεριφοριολόγο, Ιδρυτή του Ελληνικού Ινστιτούτο Συμπεριφοράς Σκύλου και Γάτας & της Pets Pro Academy.

• 10:30-10:45: Αρετή Προβατά, MCIPR – Σύμβουλος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Αγ. Δημητρίου, «Αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα στις πόλεις. Η περίπτωση του Αγ. Δημητρίου».

• 10:45-11:00: Σούλα Παπαϊωάννου, παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας, προϊσταμένη του 4ου Παιδικού Σταθμού Βύρωνα και συγγραφέας, «H Φιλοζωία και η βιωματική εκπαίδευση με σκύλους ως εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία για την απόκτηση γνώσης, την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης και ταυτόχρονα την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα».

• 11:00-11:30: Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια Σκύλων, συγγραφέας και δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ. – Λιάνα Δενεζάκη, συγγραφέας και εικονογράφος, «Οι ζωοφιλικές ενημερώσεις σχολείων ως το μοναδικό μέσο ριζικής αλλαγής της ζωοφιλικής παιδείας της χώρας. Πρώην αδέσποτοι σκύλοι μεγάλοι Δάσκαλοι και θετικοί ενισχυτές στον κόσμο των παιδιών.

• 11:30-11:45: Πετρίδης Χρήστος επικοινωνιολόγος, διαφημιστής και εικαστικός, Αρτέμης Σαμοθράκης, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Αλέξανδρος Κατσαρής, παιδίατρος και σεναριογράφος, συντελεστές της ταινίας Re- Action, «Δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει τη ζωή».

• 11:45-12:00: Μάνος Κρόκος, συγγραφέας και εκδότης, «Πλάθω ιστορίες γεμάτες συναισθήματα για ζώα σε μαγικά βασίλεια», παρουσίαση των παραμυθοκαρτών από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι.
• 12:00-12:30: Βιωματικό εργαστήριο από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι εικονογράφησης και τεχνικών μυθοπλασίας με στοιχεία θεάτρου: «Γινόμαστε όλοι ήρωες παραμυθιών».

• 12:30-12:45: Χριστίνα Νομικού, Διδάκτωρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου – Ειρήνη Παγίδα, Στέλεχος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης: Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια, «Παρουσίαση του φιλοζωικού προγράμματος του Δικτύου Τέχνης και Δράσης: Ομάδα Δράσης Μαθητών για την Προστασία των Ζώων».

• 12:45- 13:00: Έφη Δουβίτσα, επιμορφώτρια του Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece για το Roots & Shoots Greece: «Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Jane Goodall’s Roots&Shoots και του δικτύου του».

• 13:00-13:15: Ευάγγελος Βλαχάκης, κινηματογραφιστής-επιμορφωτής οπτικού εγγραμματισμού για το Eudec Greece (Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τη Δημοκρατική Παιδεία): «Παιδί, ζώα και το σχολείο της κοινότητας».

• 13:15- 13:30: Αριάδνη Ματράκα, youth worker, συντονίστρια προγραμμάτων εσωτερικού και εξωτερικού στη Hellenic Youth Participation, υπεύθυνη διοργάνωσης τοπικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων: «Ευκαιρίες διά βίου μάθησης σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

• 13:30-14:00: Λήξη – Συζήτηση- Συμπεράσματα

Την ημερίδα συντονίζουν η Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια Σκύλων, συγγραφέας και δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ., η Σούλα Παπαϊωάννου, παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας και συγγραφέας και η Έλενα Δέδε, δικηγόρος και ιδρύτρια του Dogs’ Voice.

Οι θέσεις του σεμιναρίου είναι περιορισμένες λόγω των βιωματικών εργαστηρίων και η προεγγραφή γίνεται είτε με ένα γραπτό μήνυμα στο 6972852898, αφήνοντας ονοματεπώνυμο και email, είτε με ένα μήνυμα στη σελίδα Ζω.Ε.Σ. στο facebook, ενώ θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Πότε:
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
10.00 – 13.30
Πού:
Δημαρχείο Βύρωνα

Καραολή και Δημητρίου 36-44, Βύρωνας

Πληροφορίες

ημερίδα Δήμου Βύρωνα

2. Ξενάγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για πέμπτη συνεχή χρονιά συνεχίζουν το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού στην Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και μας προσκαλούν να επισκεφθούμε τη γλυπτοθήκη, την κατοικία και το εργαστήριο του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Η ξενάγηση ξεκινά στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παλαιό Ψυχικό δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου και συνεχίζεται στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 49, σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου από την πλατεία.

Είσοδος ελεύθερη, δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

Πότε:
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
12.00

Πού:
Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού
Λεωφόρος Δημοκρατίας και Αγίου Δημητρίου, Παλαιό Ψυχικό

Πληροφορίες

πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου

3. «Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ
«Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης»
Οι Νέοι της Όπερας

Το πρόγραμμα «Οι Νέοι της Όπερας» απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και βρίσκονται στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους διαδρομής. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να εξελίξουν και να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους σε ένα περιβάλλον εργασίας προστατευμένο αλλά και εποπτευόμενο από επαγγελματίες, καταξιωμένους στο αντικείμενό τους.

Η όπερα «Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης» του Β. Α. Μότσαρτ, που ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σε μεταγραφή για έξι έγχορδα και τσέμπαλο, επιλέχτηκε για δύο λόγους: πρώτον, ουσιαστικά ολοκληρώνει την εποχή της Οpera seria, προαναγγέλλοντας την εποχή που έρχεται, και, δεύτερον, το μουσικό υλικό θέτει προκλήσεις χωρίς να βάζει ανυπέρβλητα τεχνικά εμπόδια για νέους καλλιτέχνες.

Μουσική διδασκαλία/Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Παπαπέτρου
Φωνητική διδασκαλία: Βαγγέλης Χατζησίμος / Σοφία Κυανίδου
Σκηνοθεσία: Μαρία Γυπαράκη
Επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών: Αλεξία Θεοδωράκη
Επιμέλεια κίνησης: Ζυστίν Γκυσσό

Ίλια: Δέσποινα Παναγιώτου – Μαριέττα Σαρρή
Ιδαμάνθης: Ελένη Κομνή – Λεονώρα Γαϊτάνου
Ηλέκτρα: Ελένη Κωνσταντά – Αγγελική Βαρδάκα
Ιδομενέας: Χρήστος Δεληζώνας
Αρβάκης: Κωνσταντίνος Ζαμπούνης
Φωνή από το μαντείο του Ποσειδώνα: Γιώργος Παπαδημητρίου

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Πότε:
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
20.30

Πού:
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Πληροφορίες

Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

4. Προβολή «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας

Η πρώτη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας για τον Φεβρουάριο θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή, 4/2, με το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα φιλμ του Κεν Λόουτς «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» (2016, Έγχρωμο, 100΄), με τους Ντέιβ Τζονς, Χέιλι Σκουάιερς, Σάρον Πέρσι.

Έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο 59χρονος ξυλουργός Ντάνιελ Μπλέικ δεν μπορεί να δουλέψει και περιμένει το κρατικό επίδομα για να ζήσει. Η γραφειοκρατία όμως του δημιουργεί διαρκώς προσκόμματα και τον οδηγεί σε αδιέξοδο.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, αλλά αν θέλετε, μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Πότε:
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
19.45 – 10.45

Πού:
Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας
Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

Τα 2 σουβλατζίδικα που κάνουν τα μεγαλύτερα πιτόγυρα στην Ελλάδα! Tο ένα στην Αθήνα

Πληροφορίες

Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ

πηγή:.mononews.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,292LikesΚάντε Like
88,387 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ