Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
27.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΤι σχεδιάζει η Ιαπωνία για να καταπολεμήσει τον υπερτουρισμό

Τι σχεδιάζει η Ιαπωνία για να καταπολεμήσει τον υπερτουρισμό

Η Ιαπωνία, υποδέχθηκε πάνω από 2 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο! Πώς σχεδιάζει τώρα η χώρα να καταπολεμήσει τον υπερτουρισμό: Νέος τουριστικός φόρος και υψηλότερο κόστος μεταφοράς, είναι στα άμεσα σχέδια.

Οι διεθνείς τουρίστες συρρέουν πίσω στην Ιαπωνία με τους αριθμούς των επισκεπτών να αγγίζουν σχεδόν τα προ της πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές.

- Advertisement -

Αν και είναι καλά νέα για την τουριστική βιομηχανία και τους τομείς της φιλοξενίας της χώρας, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν με την επαναλειτουργία της Ιαπωνίας μετά τον COVID-19, οι αριθμοί ασκούν πίεση στους ανθρώπους που ζουν εκεί.

Νέα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπερτουρισμού ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας.
Τα σχέδια περιλαμβάνουν την ενίσχυση των συστημάτων μεταφορών στις μεγάλες πόλεις και την ενθάρρυνση των επισκεπτών να διαφοροποιήσουν τους προορισμούς τους.

Ο μεγάλος αριθμός τουριστών της Ιαπωνίας
Η Ιαπωνία υποδέχθηκε πάνω από 2 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ιαπωνίας (JNTO).

Οι αριθμοί ισοδυναμούν με λίγο περισσότερο από το 96% των επιπέδων που παρατηρήθηκαν το 2019 πριν η πανδημία οδηγήσει σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Η εισροή επισκεπτών έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα. Στο όρος Φούτζι , αυξάνονται οι ανησυχίες για τη ρύπανση και την ασφάλεια, καθώς η ανθρώπινη κυκλοφοριακή συμφόρηση φράζει τις πλαγιές.

Η Ιαπωνία θα εισαγάγει μέτρα για την καταπολέμηση του υπερτουρισμού

Τώρα, οι αρχές στην Ιαπωνία έχουν περιγράψει σχέδια για τον μετριασμό των προβληματικών επιπτώσεων του μαζικού τουρισμού.
Μια κίνηση είναι να ενισχυθούν οι υποδομές – ιδίως με την επέκταση των στόλων λεωφορείων και ταξί – για την καλύτερη αντιμετώπιση του αριθμού των επισκεπτών σε δημοφιλείς πόλεις.

Οι εταιρείες ταξί σε ορισμένα hotspot αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση. Η κυβέρνηση ελπίζει να ενισχύσει περιοχές που παρουσιάζουν σημαντική τουριστική αύξηση σε ορισμένες περιόδους, όπως το Niseko και το Hokkaido κατά τη διάρκεια της χιονοδρομικής περιόδου.

Η Ιαπωνία εξετάζει ακριβότερους ναύλους λεωφορείων για την καταπολέμηση του υπερτουρισμού

Μια άλλη πρόταση είναι να καθιερωθούν απευθείας δρομολόγια λεωφορείων από βασικούς σταθμούς προς δημοφιλείς προορισμούς επισκεπτών ειδικά για τουρίστες.

Εναλλακτικά, οι αρχές πρότειναν να αυξηθούν οι τιμές των ναύλων στις πιο πολυσύχναστες περιόδους για να ενθαρρύνουν τα ταξίδια σε ώρες μη αιχμής.

Οι τουρίστες στην Ιαπωνία ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν τις λιγότερο επισκέψιμες περιοχές

Το υπουργείο Τουρισμού τόνισε επίσης την ανάγκη να εξαπλωθεί ο τουρισμός της Ιαπωνίας μακριά από υπερπλήρη hotspots όπως το Τόκιο και το Κιότο.

Η πρόταση θα βασιστεί στα σχέδια που ανακοινώθηκαν νωρίτερα φέτος για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού σε 11 «προορισμούς-πρότυπα», συμπεριλαμβανομένου του Ise-Shima στην περιφέρεια Mie και του ανατολικού Χοκάιντο.

Το σχέδιο θα δει τις αρχές να βοηθήσουν στην προώθηση των φυσικών και αγροτικών αξιοθέατων τους σε μια προσπάθεια να μειώσουν την πίεση στους προορισμούς honeypot.

Πόλη της Ιαπωνίας εισάγει νέο τουριστικό φόρο

Σε μια ξεχωριστή κίνηση, η πόλη Hatsukaichi της δυτικής Ιαπωνίας εφαρμόζει νέο τουριστικό φόρο .

Η πόλη στην επαρχία της Χιροσίμα φιλοξενεί το παλιό ιερό Itsukushima, ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO της Ιαπωνίας.
Από την 1η Οκτωβρίου, οι επισκέπτες του ναού στο νησί Miyajima χρεώνονται με χρέωση 100 γιεν (0,60 ευρώ).

«Είμαστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού και τη μεταβίβασή τους στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Shunji Mukai, αξιωματούχος του τμήματος σχεδιασμού και συντονισμού της πόλης για τη Miyajima.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,469 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ