Διαλέγετε πάντα τη θέση δίπλα στο παράθυρο στο ταξίδι σας με αεροπλάνο;

Στις αεροπορικές πτήσεις παίζουν πολλά στοιχεία ρόλο για να αποκομίσει ο επιβάτης μία θετική εμπειρία. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία;

- Advertisement -

Με την ευκαιρία, ανακαλύψτε γιατί ο φωτισμός στο αεροπλάνο χαμηλώνει κατά την απογείωση και την προσγείωση!

Το καλό φαγητό, και μάλιστα όσο πιο καυτερό με μπαχαρικά είναι τόσο το καλύτερο, και η διασκέδαση που προσφέρεται μέσα στο αεροπλάνο. Στην τρίτη θέση έρχεται και η θετική εικόνα και ιστορία της αεροπορικής εταιρίας, αποκαλύπτει η έρευνα J.D. Power 2019 Airline International Destination Satisfaction Study για να ανατρέψει την γνώμη μας μέχρι στιγμής ότι βασικό ρόλο στην επιλογή της αεροπορικής εταιρίας για μεγάλα υπερατλαντικά ταξίδια κατέχει η τιμή, η οποία βρίσκεται πιο χαμηλά στις προτιμήσεις των επιβατών των διεθνών πτήσεων.

Η διεθνής αυτή αεροπορική μελέτη, είναι μια μελέτη που μετρά την ικανοποίηση των επιβατών με αερομεταφορείς. Όταν εκείνοι πετούν από τη Βόρεια Αμερική στην Ευρώπη και από τη Βόρεια Αμερική στην Ασία.

Βασίζεται σε εννέα κριτήρια υπηρεσιών κατά την πτήση. Τα κριτήρια είναι το κόστος και οι αμοιβές, το αεροσκάφος, το πλήρωμα πτήσης, η διαδικασία check-in, η επιβίβαση, η διαδικασία μετανάστευσης, οι αποσκευές, και η διαδικασία κράτησης.

”Ο χαμηλός ναύλος μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε το πρώτο ενδιαφέρον ενός διεθνή επιβάτη. Η διατήρηση των επιβατών σε διεθνή δρομολόγια από την Αμερική στην Ευρώπη και την Ασία βασίζεται στην απόλαυση του επιβάτη. Κυρίως εκείνου που έχει μεγάλη εμπειρία στις πτήσεις.” δήλωσε ο κ. Michael Taylor, Travel Intelligence Lead στην εταιρία JD Power

Ένας από τους ισχυρότερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι με τα γεύματα και τις παροχές ποτών που είναι στην κουλτούρα των αεροπορικών εταιριών των ΗΠΑ. Έτσι καταφέρνουν να προσφέρουν ωραίες γεύσεις σε υψόμετρο, που όπως έχει αποδειχθεί η αίσθηση των γεύσεων μειώνεται”.

Οι καλύτερες αεροπορικές πτήσεις βάση σκορ

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα, μεταξύ των αεροπορικών εταιριών που πετούν από την Βόρεια Αμερική προς την Ευρώπη η Turkish Airlines έχει την υψηλότερη βαθμολογία στην ικανοποίηση του επιβάτη με σκόρ 833. Η Virgin Atlantic με σκορ 829 έρχεται δεύτερη. Την τρίτη θέση στην ικανοποίηση του επιβάτη τη μοιράζονται η British Airways και η Delta Air Lines με σκορ 815.

Μεταξύ των αεροπορικών εταιριών που πετούν από τη Βόρεια Αμερική προς την Ιαπωνία η Japan Airlines φτάνει το σκορ των 869, βέβαια κατέχει την πρώτη θέση. Ενώ ακολουθεί η Delta Air Lines με σκορ 861 και η Korean Air με 854 πόντους.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ