Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
28.7 C
Athens
ΑρχικήΕλλάδαΔωδεκάνησαΤήλος: Ένα νησί - διαμάντι που πρέπει να ανακαλύψεις

Τήλος: Ένα νησί – διαμάντι που πρέπει να ανακαλύψεις

Η Τήλος αυτό το µικρό νησάκι των Δωδεκανήσων είναι πιο πράσινη από πολλά άλλα νησιά και γνωστή για την άγρια φύση της…

Άγονα µέρη, κοφτερά βράχια, ανέγγιχτα τοπία που αποκαλύπτουν την οµορφιά της φύσης, παρθένες παραλίες και µικρά παραδοσιακά αυθεντικά χωριά, πεζοπορίες και πολύ χαλαροί ρυθµοί συνθέτουν το σκηνικό και την καθηµερινότητα της Τήλου.

- Advertisement -
Τήλος
Τήλος

Εκτός από τις παραλίες, η ερειπωµένη µεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, το Μικρό Χωριό, είναι ένα συναρπαστικό µέρος για να εξερευνήσετε όπως και ακόµα τρεις παραδοσιακούς οικισµούς, το Μεγάλο Χωριό και τα πιο «τουριστικά» Λιβάδια και τον µικρό Άγ. Αντώνιο µε τις πανέµορφες παραλίες, τα καταπράσινα τοπία, τα σπήλαια αλλά και τα πολλά αρχαιολογικά µνηµεία.

Ειδικά το Μεγάλο Χωριό είναι ολόκληρο ένα αρχιτεκτονικό αξιοθέατο µε τα ερείπια του Κάστρου και τα πέτρινα σπίτια, τα γραφικά σοκάκια, τις ανθισµένες αυλές αλλά και η θέα προς τον κάµπο και την θάλασσα που είναι συγκλονιστική.

Τήλος Μεγάλο Χωριό
Μεγάλο Χωριό

Ανάµεσα στο έντονο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το µιικρό αυτό νησάκι µην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα τρία κάστρα, των Ιπποτών στην κορυφή του λόφου πάνω από το Μεγάλο Χωριό από το οποίο διασώζονται όµως µόνο τα εξωτερικό τείχη, το Κάστρο της Αγιοσυκιάς, του 15ου αιώνα όπου θα δείτε και ερείπια της οµώνυµης εκκλησίας, και το Μεσαιωνικό Κάστρο της Μεσσαρίας.

Επίσης , αξιόλογα αρχιτεκτονικά µνηµεία είναι τα µοναστήρια της Τήλου, µε σπουδαιότερο αυτό του πολιούχου Αγίου Παντελεήµονα, ένα µικρό πέτρινο µοναστήρι στο τέρµα του µοναδικού ασφαλτόδροµου που διασχίζει το νησί.

Τήλος Αγία Ζώνη
Τήλος Αγία Ζώνη
Αγία Ζώνη

Παρόλο την έκταση της η Τήλος έχει 13 παραλίες!

Επισκεφτείτε σίγουρα αυτή του Αγίου Αντωνίου  µε το µικρό ψαρολίµανο στη βραχώδη ακτή της, αλλά και αυτή στην Πλάκα καλύτερη για κολύµπι, στην οποία πολλοί κάνουν και ελεύθερο κάµπινγκ καθώς είναι ιδανικό το µέρος για να στηθεί σκηνή.

Επίσης θα κάνετε βουτιές σε δυσπρόσιτους κολπίσκους…Εκτός από αυτές τις παραλίες στο νησί θα βρείτε και άλλες περισσότερο δυσπρόσιτες αλλά σίγουρα αξίζουν τον κόπο.

Τήλος λιμάνι
Λιβάδια

ΠΗΓΗ: Icons Travellers

Photos: shutterstock

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,289LikesΚάντε Like
88,456 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ