Πως να κλείσετε από τώρα οικονομικές διακοπές για τα Χριστούγεννα!

Είναι πολύ νωρίς για να σκεφτείτε τα Χριστούγεννα; Ίσως και όχι! Εάν θέλετε οι διακοπές σας να είναι οικονομικές πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα! Δείτε αναλυτικά παρακάτω…

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό προλαβαίνετε για το σαφάρι των φθηνών πτήσεων. Για να μην χάνετε χρόνο δείτε όλα τα tips για τις εορταστικές αποδράσεις και καλό ταξίδι!

Η κατάλληλη στιγμή για κράτηση

cookies - αεροπορικά εισιτήρια

Προλαβαίνετε μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Ξεκινήστε όμως την αναζήτηση από τώρα και μην ξεχάσετε να… σβήσετε τα cookies! Επίσης, μπορεί να σας βολεύει το Σαββατοκύριακο για να κάνετε αναζήτηση, αλλά ξεχάστε το. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρειτε φθηνό ναύλο τις υπόλοιπες μέρες. Την Δευτέρα για παράδειγμα θα βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι τιμές να πέσουν την Τρίτη τα ξημερώματα.

Μην ξεχνάτε και τη πρωτοποριακή αλλαγή που έρχεται στα αεροπορικά εισιτήρια και που θα εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο!

Εύρεση της καλύτερης προσφοράς

Για ταξίδια μακρινών αποστάσεων ξεκίνησε την αναζήτηση με την Google Flights – το απόλυτο εργαλείο ημερολογίου που θα σας βοηθήσει να βρείτε τις φθηνότερες ημερομηνίες ταξιδιού. Εάν θέλετε να ταξιδέψετε σε συγκεκριμένο προορισμό για δύο εβδομάδες τα Χριστούγεννα, ας πούμε, θα δείξει αμέσως τις φτηνότερες ημερομηνίες που πρέπει να αναχωρήσετε και να επιστρέψετε.

Για παράδειγμα, οι μετακινήσεις από τις 19 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου ενδέχεται να είναι σημαντικά φθηνότερες από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου. Με το Google Flights εντοπίζετε εύκολα τις ημερομηνίες που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Google Flights

Στο Google Flights συγκρίνονται μόνο τις τιμές που προσφέρονται από τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες και όχι από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες μέσω διαδικτύου. Με ελάχιστες εξαιρέσεις οι καλύτερες προσφορές σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες εντοπίζονται σπάνια με κράτηση απευθείας μέσω της ίδιας της αεροπορικής εταιρείας. Με την κράτηση μέσω Online Travel Agency (ΟΤΑ), θα βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Ο καλύτερος τρόπος για να συγκρίνετε μαζικά τις τιμές που έχετε εντοπίσει σε Google Flights είναι Expedia και Kayak.

Και ναι, μπορείς να εμπιστευθτείτε τα OTAs -γνωστούς και σημαντικούς ιστότοπους – απλά να γνωρίζετε ότι χρεώνουν υψηλά τέλη αν χρειαστεί αλλαγή στην κράτησή σας.

Το τρικ με τα γειτονικά αεροδρόμια

Η πτήση από/προς αεροδρόμια κοντά στον προορισμό σας μπορεί συχνά να κάνει ακόμα πιο φθηνό το αεροπορικό εισιτήριο και το κόστος ταξιδιού. Για παράδειγμα αν θέλετε να πάτε Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα και το εισιτήριο είναι πανάκριβο, αναζητήστε επιλογές και σε κοντινούς κόμβους όπως η Φιλαδέλφεια. Το κόστος με το λεωφορείο αεροδρόμιο Φιλαδέλφεια-Νέα Υόρκη είναι 18€ /απλή διαδρομή και κάνει 2,5 ώρες. Ψάξτε καλά όμως, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ