Αεροπορική εταιρεία
- Advertisement -

Τίτλοι τέλους για ακόμα μία αεροπορική εταιρεία, μετά τις αρκετές πτωχεύσεις του 2019, όπως των Thomas Cook, Wow Air, Jet Airways αλλά και άλλων μικρότερων.

Τα νέα ήρθαν έπειτα από ανακοίνωσή της την Τρίτη ότι σταματάει την λειτουργία της και προχωρά σε ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Ο λόγος για την ιταλική αεροπορική εταιρεία Air Italy η οποία μετράει μόλις δύο χρόνια στον αέρα. Εδρεύει στη Σαρδηνία, πραγματοποίησε πτήσεις σε ολόκληρη την Ιταλία και σε προορισμούς μακρινών προορισμών, όπως η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Λος Άντζελες. Προσφέρει επίσης απευθείας πτήσεις από την Ιταλία σε τοποθεσίες στην Αφρική, όπως το Κάιρο και το Λάγος.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εκτελεί πτήσεις μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Για τις πτήσεις μετά την ημερομηνία αυτή προσφέρει επιστροφή χρημάτων, ενώ και οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν πριν από τις 25 Φεβρουαρίου, μπορούν επίσης να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων αντί να ταξιδέψουν.

Οι νέες αεροπορικές οδηγίες με ισχύ έως και 30 Σεπτεμβρίου 2020

Τα γεγονότα που την έφτασαν στην πτώχευση

Όπως αναφέρει το airnews.gr, η Air Italy ήταν στην πραγματικότητα η συνέχεια του ιταλικού περιφερειακού μεταφορέα Meridiana, ο οποίος ήταν το προϊόν συγχωνεύσεων με αρκετούς άλλους ιταλικούς μεταφορείς. Η Qatar Airways απέκτησε μερίδιο 49% στην Meridiana το 2017, ενώ η αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιούσε τον αερολιμένα του Μιλάνου Μαλπένσα, ως βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αεροπορική εταιρεία έχασε 164 εκατομμύρια ευρώ το 2018 και 200 ​​εκατομμύρια ευρώ το 2019.

Η εταιρεία έχει 20 αεροσκάφη Β737 Max στο στόλο της για περιφερειακές συνδέσεις, αλλά αυτά τα αεροπλάνα έχουν καθηλωθεί στο έδαφος από τον Μάρτιο του 2019, αναγκάζοντας την αεροπορική εταιρεία να αναδιαμορφώσει το πρόγραμμα πτήσεων. Μίσθωσε δε αεροσκάφη Airbus A330 από το Κατάρ για μακρινές πτήσεις. Το Κατάρ δεν μπόρεσε να αυξήσει την επένδυσή του ή να εισφέρει μετρητά στην αεροπορική εταιρεία, λόγω των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι περιορίζουν την ξένη ιδιοκτησία των εταιρειών, σε μερίδιο μειοψηφίας.

Ο Gordon Ramsay αναζητά νέους ταξιδιώτες που αγαπούν το φαγητό για τη νέα του εκπομπή!

Σε δήλωσή της, η Qatar Airways αναφέρει ότι οι άλλοι ιδιοκτήτες της αεροπορικής εταιρείας δεν επιθυμούσαν να συνεχίσουν να λειτουργεί με ζημία. Μετά την απόκτηση, στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, της μειοψηφικής συμμετοχής στην Air Italy, η Qatar Airways πίστευε σθεναρά στην επιχείρηση και στις δυνατότητές της, υποστηρίζοντας το επιχειρηματικό σχέδιο της διοίκησης με στόχο τη βελτίωση της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, καθώς και πολλές βελτιώσεις στις υπηρεσίες πτήσης, σύμφωνα με τα παγκοσμίως γνωστά υψηλά πρότυπα της Qatar Airways. Για το λόγο αυτό, η Qatar Airways δήλωσε ότι είναι «έτοιμη για άλλη μια φορά να παίξει το ρόλο της στην υποστήριξη της ανάπτυξης της αεροπορικής εταιρείας», αλλά αυτό, σύμφωνα με τη δήλωση, «θα ήταν δυνατό μόνο με τη δέσμευση όλων των μετόχων».

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ