Ολόκληρο το νησί της Κέρκυρας έχει κρυφές γωνιές και μυστικά που καλούν τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν. Ένα από αυτά τα εντυπωσιακά μέρη είναι το ακρωτήριο «Δράστης» στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού.

Πρόκειται για ένα μέρος σε ένα δασώδες τοπίο κοντά στην τοποθεσία Περουλάδες. Οι φυσικοί σχηματισμοί της ακτής σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι δυσπρόσιτο και άρα όχι ανεπτυγμένο τουριστικά καθιστούν το ακρωτήριο ένα ιδανικό μέρος για κολύμπι και ήρεμες στιγμές με μια μοναδική επαφή με την απέραντη θάλασσα. Ένας κεντρικός βράχος που ξεχωρίζει πλαισιώνεται από μικρότερους που αγκαλιάζονται από κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά στα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει μια εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη, κολυμπώντας σε ένα παραδεισένιο μέρος.

«Δροσιζόμαστε» σε 5 απίθανες, μυστικές και παρθένες παραλίες στην Κέρκυρα

Εκτός όμως από αυτό το σημείο στο ακρωτήρι υπάρχουν κοντά κι άλλες εξίσου όμορφες παραλίες με συντροφιά τους ήχους της θάλασσας και της φύσης αλλά και μικρές νησίδες που θα σας γοητεύσουν.

Αυτό που προκαλεί δέος στον επισκέπτη είναι η ακτογραμμή σε όλη την περιοχή με τα απόκρημνα βράχια και τους ιδιαίτερα γνωστούς βράχους στο Σιδάρι. Τα βράχια της ακτογραμμής καταλήγουν σε γαλάζια, τιρκουάζ και μπλε νερά συνθέτοντας μια εικόνα απαράμιλλου κάλλους σε μια γωνιά της Ελλάδας όχι τόσο γνωστή σε όλους.

Το ακρωτήρι «Δράστης» που μοιάζει, μπορούμε να πούμε, με ένα μικρό φιόρδ βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Κέρκυρας και αν ρωτήσετε τους ντόπιους θα σας δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για να φτάσετε στον κατάφυτο παράδεισο και να κάνετε βουτιές από βραχάκια σε διάφανα νερά. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια βόλτα με βαρκούλα, εμπειρία που θα σας αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Ούτως ή άλλως το νησί της Κέρκυρας κρύβει μικρά και μεγάλα όμορφα μυστικά σαν το ακρωτήρι «Δράστης» που θα σας κάνουν να επιστρέφετε ξανά και ξανά…

«Ταξίδι» στα 8 ωραιότερα και πιο γραφικά χωριά του Ιονίου! Αυθεντική επτανησιακή ομορφιά!

akrotiri2

 

akrotiri3

 

akrotiri5

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ