Αν ο Φρεντ και η Βίλμα, οι αγαπημένοι γονείς της οικογένειας Φλίνστοουν, δεν ήταν καρτούν αλλά πραγματικοί άνθρωποι, σίγουρα θα ζούσαν σε αυτό το σπίτι.

Άλλωστε από εκείνους εμπνεύστηκε o αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός Ντικ Κλαρκ την κατασκευή του σπιτιού του.

- Advertisement -

Είναι χτισμένο εξ΄ολοκλήρου από πέτρα, με θολωτές οροφές, ακανόνιστους τοίχους και δωμάτια που παραπέμπουν σε σπηλιές. Χτίστηκε για λογαριασμό του Ντικ Κλάρκ και της συζύγου του που ήθελαν να ζήσουν σε ένα σπίτι όπως εκείνο της παλαιολιθικής οικογένειας.

Δέος: Η κρυστάλλινη διπλή παραλία με τη φυσική πέτρινη αψίδα και τα σμαραγδένια νερά!(Video)

Το σπίτι κατασκευάστηκε  έκταση 23 στρεμμάτων στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας. Βρίσκεται σε ύψωμα, έχει δική του παραλία και προσφέρει εντυπωσιακή θέα στον Ειρηνικό ωκεανό, στα βουνά  και στο Λος Αντζελες.

Αν και το εμβαδόν του σπιτιού είναι 2.500 τ.μ. διαθέτει μόνο ένα υπνοδωμάτιο, δύο μπάνια, κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχουν τεράστια παράθυρα κι έτσι το σπίτι, λόγω και της θέσης στην οποία βρίσκεται, διαθέτει φυσικό φωτισμό κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας.

Ακόμα και τα έπιπλα και τα διακοσμητικά είναι εμπνευσμένα από το δημοφιλές καρτούν της δεκαετίας του ’60.

Καταπληκτικό!Εγκαταλελειμμένο λεωφορείο στο Ισραήλ μετατράπηκε σε ιδανικό σπίτι!(photos)

Ο Ντικ Κλαρκ και η σύζυγός του ξόδεψαν μια περιουσία για την κατασκευή του. Όταν αποφάσισαν να το πουλήσουν το 2011 ζητούσαν 3,5 εκατομμύρια δολάρια.
Μετά τον θάνατο του Κλαρκ, το 2012, και αφού πέρασαν 3 χρόνια χωρίς να υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον, το σπίτι πουλήθηκε τελικά σχεδόν στη μισή τιμή- 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

πηγή:valueforlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ