Το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης είναι σκέτη μαγεία

Οι εικόνες από το drone του Νίκου Σαράντου που πέταξε πάνω από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης είναι σκέτη μαγεία. Ανακαλύψτε την παραλία Χιόνα αλλά και τα νησάκια Γράντες…

- Advertisement -

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Όταν ο κορυφαίος προορισμός για καλό φρέσκο ψάρι συνδυάζεται με πανέμορφα τοπία και την ….άνωθεν μαρτυρία του drone, τότε μιλάμε για ”μαγεία” στο Ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Μέσα στο κατακαλόκαιρο ένα βίντεο για να δροσιστούμε και να θυμηθούμε πόσο τυχεροί ήμαστε που ζούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο!!!».

Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα γυρίσετε την Κρήτη σε 2 εβδομάδες!

Η παραλία Χιόνα

παραλία Χιόνα, Κρήτη

Η Χιόνα (ή Χιώνα) βρίσκεται 91 χλμ ανατολικά από τον Άγιο Νικόλαο και 21 χλμ ανατολικά από τη Σητεία, 2 χλμ ανατολικά από το Παλαίκαστρο. Η ονομασία Χιόνα προέρχεται από τη χιόνα που δεν ήταν άλλο από τη χαρουπαποθήκη. Πράγματι, ολόκληρη η περιοχή εξαρτιόταν πολύ από το εμπόριο χαρουπιών, τα οποία στιβάζονταν στις χιόνες πριν μεταφερθούν με πλοία.

Είναι μια όμορφη παραλία με ψιλή άμμο και ήρεμα ρηχά νερά. Επίσης, είναι αρκετά οργανωμένη και υπάρχουν δωμάτια τριγύρω. Οι τρεις παραδοσιακές ψαροταβέρνες, που υπάρχουν στην παραλία, είναι πασίγνωστες σ’ ολόκληρη την Κρήτη. Άνθρωποι έρχονται από κάθε μέρος του νησιού για να δοκιμάσουν τη φημισμένη “κακαβιά” και τη “μπουγιαμπέσα” (παραδοσιακά κρητικά γεύμα). Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά, ενώ ο αέρας συνήθως είναι πολύ δυνατός.

Απέναντι από τη Χιόνα βρίσκονται τα νησάκια Γράντες.

Δείτε το μαγικό βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ