Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
21.2 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΤο «αστέρι του Βορρά»: Γνωρίστε το μεσαιωνικό χωριό της Ολλανδίας με το...

Το «αστέρι του Βορρά»: Γνωρίστε το μεσαιωνικό χωριό της Ολλανδίας με το ιστορικό φρούριο

Το αποκαλούν «το αστέρι του Βορρά». Πρόκειται για το Fort Bourtange ένα ιστορικό φρούριο που χτίστηκε το 1593 και βρίσκεται στο μικρό χωριό Bourtange, στο Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας.

Η Ολλανδία φημίζεται για τις πανέμορφες πόλεις και χωριά της όπως το μαγικό Giethoorn, την πόλη χωρίς δρόμους που ξετρελαίνει τους ταξιδιώτες.

- Advertisement -
Bourtange Ολλανδία

Μετά από χρόνια κακής συντήρησης και εγκατάλειψης το 1960 η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να το ανακαινίσει και να το μετατρέψει σε μουσείο προσφέροντας στο χωριό που το περιβάλλει πολλά έσοδα από τον τουρισμό.

Bourtange Ολλανδία εξοχή

Το γεωμετρικό του σχήμα που έχει το σχήμα του αστεριού οφείλεται στο νέο στυλ οχύρωσης που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη τον 15ο αιώνα. Στηρίζεται σε τριγωνικούς προμαχώνες που είχαν σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτουν ο ένας τον άλλο. Τα αμυντικά τείχη είναι χαμηλότερα και με μεγαλύτερο πάχος και σκοπό είχαν να προστατεύσουν από τη μούχλα, ενώ τα κάλυπταν με χώμα για να μην είναι ορατά από τον εχθρό.

Bourtange Ολλανδία - ποτάμι

Διαθέτει μια κεντρική γέφυρα που οδηγεί στο εσωτερικό του Fort Bourtange, ενώ υπάρχουν αμυντικές χαράδρες, και πολλές γέφυρες που δημιουργήθηκαν για να εμποδίσουν τους εισβολείς να εισέλθουν στο φρούριο, όπως και οι τάφροι.

Σήμερα το χωριό κατοικείται από λίγες εκατονταδες κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Στο χωριό υπάρχουν μικρά ξενοδοχεία και καφέ ενώ δύο εστιατόρια φιλοξενούνται στο εσωτερικό του τείχους του φρουρίου το οποίο προσφέρει και δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Bourtange Ολλανδία μύλος
Bourtange Ολλανδία φρούριο
Χωριό Bourtange Ολλανδία
Bourtange Ολλανδία σπίτια
Στο χωριό Bourtange, Ολλανδία
Στο κέντρο του Bourtange Ολλανδία
Bourtange χωριό στην Ολλανδία

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,263LikesΚάντε Like
88,373 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ