Τουλίπες

Η Ολλανδία είναι διάσημη για την καλλιέργεια τουλίπας, και την εποχή που ανθίζει τα χωράφια και οι κήποι στη χώρα αποτελούν must αξιοθέατο για τους τουρίστες. Όμως, στην προσπάθειά τους να βγάλουν την τέλεια selfie, τουρίστες προκαλούν ζημιές στα όμορφα αυτά λουλούδια που κοστίζουν μάλιστα χιλιάδες ευρώ…

Στην προσπάθειά τους για την τέλεια selfie δεν διστάζουν να τσαλαπατήσουν τις τουλίπες ή να ξαπλώσουν πάνω τους με αποτέλεσμα να τις καταστρέφουν!

Οι καλλιεργητές τουλίπας φαίνεται να είναι απελπισμένοι

Οι καλλιεργητές μην αντέχοντας να βλέπουν το κόπο τους να πηγαίνει στράφι, ξεκίνησαν να βάζουν πινακίδες με εκκλήσεις προς τους τουρίστες να είναι πιο προσεκτικοί, ενώ γίνεται και μια προσπάθεια να τους «εκπαιδεύσουν». Επίσης, ο οργανισμός τουρισμού της Ολλανδίας, ο οποίος
κατηγορεί το Instagram για την έξαρση του φαινομένου, μαζί με ντόπιους καλλιεργητές ξεκίνησαν μία καμπάνια στην οποία μία σειρά από «πρεσβευτές» καλούν όσους θέλουν να βγάλουν selfie να μην πατούν πάνω στους βολβούς.

«Απολαύστε τα λουλούδια, σεβαστείτε την υπερηφάνεια μας», λέει μια από τις πινακίδες. «Είναι τόσο απρόσεκτοι. Έρχονται μεγάλα γκρουπ ανθρώπων, κάτι που το θεωρούμε πολύ ωραίο, αλλά τα ισοπεδώνουν όλα. Είναι κρίμα και μας προκαλούν ζημιές. Πέρυσι, είχα ζημιά 10.000 ευρώ σε ένα χωράφι. Όλα ήταν πατημένα… Θέλουν να βγάλουν αυτή τη selfie πάση θυσία», δήλωσε ο καλλιεργητής τουλίπας, Σάιμον Πένινγκς.

Τέλος, στα μέτρα που πήραν οι καλλιεργητές και ο οργανισμός τουρισμού, είναι μία ομάδα εθελοντών που θα είναι οι ξεναγοί των τουριστών, σε μια προσπάθεια να τους μάθουν την ιστορία της τουλίπας στην περιοχή και να τους ευαισθητοποιήσουν ώστε να μην συνεχίσουν να τις καταστρέφουν.

Συμβουλές για τους τουρίστες

Ο οργανισμός έχει δημοσιεύσει και συμβουλές για τους τουρίστες που θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες και selfie με τις τουλίπες.

  • Mη διστάσετε να φωτογραφίσετε τον εαυτό σας με τα λουλούδια, αλλά μην περπατάτε πάνω τους.
  • Επισκεφθείτε έναν από τους πολλούς ειδικούς κήπους όπου μπορείτε να κόψετε και να πάρετε τουλίπες.
  • Απολαύστε τα λουλούδια μας με σεβασμό.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ