Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
23.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠαρίσι: Ο πιο δημοφιλής δρόμος για φωτογραφίες κλείνει για τους τουρίστες;

Παρίσι: Ο πιο δημοφιλής δρόμος για φωτογραφίες κλείνει για τους τουρίστες;

Η Rue Cremieux, στο Παρίσι, κοντά στη Βαστίλη, ξεχωρίζει με τα χαμηλά, βαμμένα με παστέλ χρώματα σπιτάκια, το λιθόστρωτο και τα περβάζια με τα φυτά… έτσι έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στην Ευρώπη για φωτογραφίες.

Παρίσι: Ο πιο δημοφιλής δρόμος για φωτογραφίες κλείνει για τους τουρίστες;

Μεγάλο πλήθος τουριστών μαζεύεται στην οδό για να φωτογραφηθεί εκεί αλλά και για να καταφέρει να ανεβάσει το “τέλειο” post στο instagram. Αυτή η συνήθεια, όμως, των τουριστών έχει μετατρέψει τη ζωή των κατοίκων σε κόλαση. Οι κάτοικοι της οδού Κρεμιέ βαρέθηκαν τους περαστικούς που μπλοκάρουν τις πόρτες των σπιτιών τους και ο σύλλογος των κατοίκων ζήτησε από τον Δήμο του Παρισιού να προστατέψει την ιδιωτική ζωή τους κλείνοντας τον δρόμο σε επισκέπτες, τα βράδια και τα σαββατοκύριακα. «Κλείνοντας τον δρόμο» σημαίνει πύλες στις δύο άκρες του δρόμου οι οποίες μάλιστα υπήρχαν στην οδό Κρεμιέ όταν ήταν ιδιόκτητη (πριν την αγοράσει ο Δήμος, το 1969).

- Advertisement -
Παρίσι: Ο πιο δημοφιλής δρόμος για φωτογραφίες κλείνει για τους τουρίστες;

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι δεν πειράζει όλο αυτό, μια κανονική μέρα, καθώς ο μέσος τουρίστας είναι αρκετά ήσυχος και ευγενικός, αλλά τα βράδια και τα σαββατοκύριακα είναι που η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη. Γι’ αυτό το λόγο ζητούν πύλες, κάτι που υπάρχει σε διάφορους μικρούς πεζόδρομους του Παρισιού.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,573 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ