Το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό του The Caravan Bed & Breakfast Thessaloniki που γεμίζει γεύσεις και αρώματα όλα τα στενά των κεντρικών δρόμων που περιβάλλουν τον ξενώνα ήταν πάντα ξεχωριστό. Τώρα, όμως, διαθέτει και διαπιστευτήρια, αφού πρόσφατα βραβεύθηκε με το Silver Award στην κατηγορία Best Greek Hotel Breakfast των Greek Hospitality Awards 2021!

Σπέσιαλ πιάτα και συνδυασμοί από τον σεφ του Extravaganza, Αντώνη Μουστάκη, προσφέρουν ένα πλήρες, χορταστικό και πεντανόστιμο ελληνικό πρωινό, όχι μόνο στους διαμένοντες του ξενοδοχείου, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να ζήσει σαν τουρίστας.

Από τον Οκτώβριο, το πρωινό του The Caravan B&B Thessaloniki μετεξελίχθηκε σε ένα ξεχωριστό brunch, εμπνευσμένο από ελληνικά πατροπαράδοτα πιάτα, ανανεωμένα με μοντέρνες γεύσεις. Έτσι, δημιουργήθηκε μία πρόσθετη καρτέλα με πιάτα που μετασχηματίζουν τις παλιές γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας σε κάτι μοναδικά καινούργιο και φρέσκο. Η αποδομημένη σπανακόπιτα με αυγό ποσέ και πέστο σπανάκι με μυρωδικά και φέτα, αλλά και το παραδοσιακό φύλλο περέκ τυλιχτό με ανθότυρο, καπνιστό τυρί Βερμίου, ψητή γλυκοκολοκύθα και τσορίθο, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του μενού που «παντρεύει» την παράδοση με την γκουρμέ κουζίνα.

Το κλασικό κροκ μαντάμ «συναντά» το καπνιστό Μετσοβόνε και τη σπιτική σάλτσα φέτας, ενώ το κουλούρι Θεσσαλονίκης με αυγό ποσέ, κρέμα Φιλαδέλφειας με μυρωδικά, τηγανητό Kale, καπνιστό σολομό, ξύσμα λεμονιού και πούδρα παντζαριού θα σας κάνει να δείτε με άλλη ματιά το παραδοσιακό σνακ της πόλης.

Από το brunch του The Caravan δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επιλογές για χορτοφάγους, με την κρέμα παραδοσιακού τραχανά σε χωριάτικο ψωμί που συνδυάζεται με πέστο κολοκύθι, αβοκάντο και κατσικίσιο τυρί να αποτελεί ιδανικό vegetarian πιάτο. Σε vegetarian εκδοχή μπορείτε να απολαύσετε και το εικονικό αυγό με σάλτσα κίτρινης γλυκιάς ντομάτας σε προζυμένιο ψωμί, κρέμα πιπεριάς, ψητά βιολογικά σπαράγγια, τσαλαφούτι και prosciutto Cotto, αφαιρώντας το αλλαντικό. Οι vegans δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού το vegan open sandwich σε προζυμένιο ψωμάκι, με κρέμα ντομάτας, γλυκοκολοκύθα, ψητά μανιτάρια, vegan τυρί, φρέσκια ντομάτα, κρέμα τόφου και φυτικό μπέικον θα «ταξιδέψει» τον ουρανίσκο τους.

Διαβάστε ακόμα:  Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο στην καρδιά της Χίου σε προνομιακή τοποθεσία και με εκπληκτική θέα για μια διαμονή αξέχαστη!

Για τους λάτρεις των γλυκών, δεσπόζουν στον κατάλογο δύο διαφορετικές επιλογές pancakes, εμπνευσμένες από δύο αγαπημένα γλυκά: pancakes banoffee, με σοκολάτα γάλακτος και βελούδινη λευκή σοκολάτα, αλατισμένη καραμέλα και δροσερά κομμάτια μπανάνας, τριμμένο μπισκότο OREO και τρίμμα μαύρης σοκολάτας, αλλά και pancakes cheesecake, με βελούδινη κρέμα λευκής σοκολάτας, χειροποίητη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και σπιτικό κραμπλ ξηρών καρπών.

Εάν γνωρίζετε την παραδοσιακή μπουγάτσα, θα εντυπωσιαστείτε από την γκουρμέ της εκδοχή από αυγόφετα τσουρέκι, ενώ η «ναυαρχίδα» των γλυκών είναι δικαιωματικά η αυγόφετα από τσουρέκι Θεσσαλονίκης, με μους λευκής σοκολάτας φιστίκι Αιγίνης και σπιτικό γλυκό τριαντάφυλλο της γιαγιάς.

Πίσω από κάθε πιάτο του The Caravan B&B Thessaloniki κρύβεται και μία συμβουλή βγαλμένη από το παρελθόν, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε γεύσεις που όλοι έχουμε στις παιδικές μας μνήμες και μετατρέποντας το πρωινό σε μία παραδοσιακή εμπειρία.

To brunch σερβίρεται στο vintage σαλόνι του The Caravan B&B από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, έναν χώρο όπου, μεταξύ άλλων, μπορείς και να διαβάσεις, να εργαστείς, να συναντήσεις φίλους και να «ταξιδέψεις», συνδυάζοντας τη δουλειά ή τη διασκέδαση με κάποια από τα μοναδικά του πιάτα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έχει καταξιωθεί τόσα χρόνια ως ένας από τους καλύτερους co-working χώρους της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα της υπηρεσίας delivery σε ορισμένα από τα πιάτα, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε brunch ακόμα και από τον καναπέ σας.

Για πληροφορίες & κρατήσεις επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο+30 2313062780 ή μέσω email [email protected]

www.thecaravan.gr

Instagramthecaravangr

FacebookThe Caravan B&B Thessaloniki

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ