Ιθάκη λιμάνι

Η Booking ανέδειξε τους 7 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο που συνδυάζουν διακοπές βουνού και θάλασσας και ανάμεσά τους βρέθηκε ένα ελληνικό νησί.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει στο άρθρο της η Booking, “όταν επιλέγετε τον ιδανικό προορισμό για μια πανέμορφη απόδραση, πολλοί βρίσκεστε με ένα δύσκολο δίλημμα: μια παρθένα αμμώδη παραλία ή μια μαγευτική ορεινή θέα;”. Στην πραγματικότητα, τo 60% των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο επιθυμούν διακοπές παραλίας για το 2019, ενώ το 55% αναφέρουν ότι η ύπαρξη ορεινής περιοχής στον προορισμό αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιλογής του.

Ιθάκη παραλίες

Ποιο είναι το ελληνικό νησί που συνδυάζει διακοπές βουνού και θάλασσας;

Με αυτό κατά νου η Booking εντόπισε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σημεία όπου συναντιούνται η παραλία και τα βουνά και η Ιθάκη ξεχώρισε ανάμεσα σε αυτά.

Οι παραλίες της Ιθάκης με τα τιρκουάζ νερά και τα γοητευτικά ιστορικά χωριά της στην ορεινή ενδοχώρα είναι ικανά να μαγέψουν τους επισκέπτες. Η περιήγηση στην Ιθάκη γίνεται καλύτερα με αυτοκίνητο, καθώς το νησί είναι σχετικά μικρό και εύκολο στην πλοήγηση. Υπάρχουν πολλές γραφικές διαδρομές τις οποίες μπορούν να εξερευνήσουν οι επισκέπτες όπως από το Βαθύ στο Σταυρο, και προτείνονται στάσεις στο Ανώγι για αυθεντικές εμπειρίες από την καθημερινή αγροτική ζωή του χωριού. Αφήστε την περιέργειά σας να είναι ο οδηγός σας, προτείνει η πλατφόρμα, καθώς όπου κι αν επιλέξετε να περιπλανηθείτε, θα ανταμειφθείτε με εντυπωσιακή θέα. Δείτε αναλυτικά πως θα γυρίστε την Ιθάκη σε 48 ώρες

Ιθάκη διακοπές

Η booking δίνει σαν πρόταση διαμονής έναν πρώην ανεμόμυλο και έχει μετατραπεί σε διαμέρισμα που συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με μοντέρνες πινελιές. Εδώ, μετά από μια μέρα γεμάτη βόλτες στην παραλία και τα γοητευτικά ορεινά χωριά του νησιού, μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι τοπικό κρασί στην ευρύχωρη ιδιωτική βεράντα, απολαμβάνοντας τη θέα πάνω από το Ιόνιο πέλαγος.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ