εστιατόριο Κοντιζά

Ο γνωστός και ταλαντούχος chef Σωτήρης Κοντιζάς που καθηλώνει και στο φετινό Master Chef τους τηλεθεατές είναι ο επικεφαλής chef ενός από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης!

- Advertisement -

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])

Το NOLAN είναι ένα πιάτο που έγινε εστιατόριο…. και συγκεκριμένα ένα πιάτο με σταμναγκάθι, dashi και σουτζούκι.

Σκέψεις, γεύσεις, και συνδυασμοί, εμπνευσμένοι από τα ταξίδια της ομάδας του NOLAN ανά τον κόσμο, τις εμπειρίες που ‘μετέφεραν’ πίσω μαζί τους και την επιθυμία να τις μοιραστούν με τους φίλους τους.

nolan

To NOLAN είναι η κουλτούρα της αυθεντικότητας και του προσωπικού φαγητού και η επιτυχία του ορίζεται από την επιτυχία του φαγητού!

Εστιατόριο Nolan - Κοντιζάς

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Η ιστορία του NOLAN ξεκινά με κινητήριο δύναμη την αγάπη του εμπνευστή και ιδιοκτήτη, Κώστα Πισσιώτη, για το καλό φαγητό σε αστικό περιβάλλον και τη συνεχή αναζήτηση τέτοιων χώρων, όπου και αν βρίσκεται.

Αγάπη που φανερώνεται άλλωστε και από τα προηγούμενα του project, όπως το ΠBOX, και υλοποιείται γαστρονομικά από την δημιουργική ματιά του σεφ, Σωτήρη Κοντιζά, και της ομάδας του.

Nolan πιάτοΕστιατόριο Nolan - Κοντιζάς

Ο Σωτήρης Κοντιζάς
Ο Σωτήρης Κοντιζάς

Εδώ σε καλωσορίζουν η αγάπη για το καλό φαγητό, η άνετη ατμόσφαιρα, η minimal αισθητική και ένα μενού που δεν ορίζεται γεωγραφικά! Ορίζεται μόνο από την όρεξη και τη διάθεση της ομάδας για νόστιμο και ‘φιλόξενο’ φαγητό – φαγητό που προκύπτει από την αγάπη για την ίδια τη διαδικασία της αναζήτησης των πρώτων υλών, των τεχνικών, των δοκιμών και της δημιουργίας . nolannolan

Φαγητό που, ‘πατώντας ‘ στην Ελλάδα έχει επιρροές από παντού– από το street food του Βιετνάμ και του Πεκίνο μέχρι το αγαπημένες γνωστές γεύσεις!

TO EΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Το NOLAN εμπνέεται από τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα εστιατόρια τους και το φαγητό που αναζητά ο επισκέπτης σε όποια μητρόπολη του κόσμου και αν βρεθεί.

Η έκφραση της αρχιτεκτονικής του χώρου έχει να κάνει με μια σύγχρονη προσέγγιση των υλικών που παραπέμπουν στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας, την εποχή που έγινε η μεγάλη ανοικοδόμηση και το κέντρο ξεκίνησε να παίρνει τη μορφή που έχει σήμερα.

Εστιατόριο Nolan - Κοντιζάς

Τα κυρίαρχα υλικά είναι το μωσαϊκό, το μάρμαρο, το ξύλο και το μέταλλο – υλικά που παραπέμπουν σε ένα γνώριμο παρελθόν και δημιουργούν ένα οικείο περιβάλλον στο οποίο το φαγητό και οι γεύσεις έχουν τον πρώτο λόγο.

Τοποθετημένο στο ιστορικό κέντρο μιας πόλης που συνεχώς μεταμορφώνεται, το NOLAN γίνεται αυτόματα μέρος της ιδιαίτερης αυτής ταυτότητας – το ίδιο και το φαγητό που σερβίρει .

nolanΗ ΟΜΑΔΑ

Κώστας Πισσιώτης και Σωτήρης Κοντιζάς
Κώστας Πισσιώτης και Σωτήρης Κοντιζάς

Ο Κώστας Πισσιώτης, εμπνευστής και ιδιοκτήτης του NOLAN, και ο chef Σωτήρης Κοντιζάς, γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στο ΠBOX, όπου ο Σωτήρης ήταν sous chef και από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Ο Κώστας, που στα αλήθεια ήθελε από πολύ μικρός να έχει το δικό του εστιατόριο, περνάει την πόρτα του NOLAN έχοντας ήδη στήσει με τρομερή επιτυχία το γνωστό ΠBOX στην Κηφισιά, και αργότερα στο Κολωνάκι και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Σωτήρης, που μαγειρεύει γιατί είναι ωραιότερο από οτιδήποτε άλλο έχει μαγειρέψει στις κουζίνες των 48, ΠBOX, The Ledbury στο Λονδίνο, και σε άλλα που δεν αναφέρει γιατί, όπως λέει, «δεν είναι αυτό που έχει σημασία»… Σημασία έχει ότι συναντήθηκαν οι 2 αυτοί άνθρωποι μεταξύ τους ένα μεσημέρι στην κουζίνα ενός εστιατορίου και, καιρό μετά, αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για το αυθεντικά καλό φαγητό με όλους εμάς.

Tip. Ενδείκνυται η κράτηση

Ιnfo: Βουλής 31-33, Σύνταγμα, Τ.210 34435454
Nolan Restaurant
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά (εκτός Κυριακής) 13:00 – 00:00

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ