Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
36.9 C
Athens
ΑρχικήΕυ ΖηνDecoΟ Leonardo DiCaprio δημιούργησε ένα exclusive οικολογικό θέρετρο στο Μπελίζ! (photos)

Ο Leonardo DiCaprio δημιούργησε ένα exclusive οικολογικό θέρετρο στο Μπελίζ! (photos)

Ο βραβευμένος και πολύ δημοφιλής ηθοποιός, Leonardo DiCaprio, που είναι και γνωστός οικολόγος, αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του. Έτσι, αποφάσισε να μετατρέψει ένα μικρό νησί στην Μπελίζ σε οικολογικό resort.

Το θέρετρο θα βρίσκεται σε ένα νησί της Μπελίζ και θα έχει και αυτόνομες κατοικίες.

Η Μπελίζ είναι μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής, που βρίσκεται πολύ κοντά στο κοσμοπολίτικο San Pedro. Ο ηθοποιός αγόρασε μια έκταση 421.000 τ.μ. με έναν συνέταιρο πριν από περίπου 10 χρόνια και πρόσφατα αποφάσισε να μετατρέψει την τεράστια αυτή έκταση σε ένα πολυτελές θέρετρο το οποίο πρόκειται να ανοίξει το 2018.

- Advertisement -

Ο ηθοποιός θέλει να μετατρέψει το μέρος σε ένα σούπερ οικολογικό νησί που δεν επιβαρύνει καθόλου το οικοσύστημα.
Το πλάνο είναι να δημιουργηθεί ένα ανανεωμένο νησί το οποίο έχει πληγεί στο παρελθόν από υπερβολικό ψάρεμα και μόλυνση των ακτών. Επιπλέον, λόγω του ότι το νησί βρίσκεται πολύ κοντά στο San Pedro, πολλά δέντρα του έχουν κοπεί για να φτιαχτούν ξενοδοχεία στην κοσμοπολίτικη περιοχή.

Οδηγίες για… τουρίστες! Τι δεν πρέπει να κάνετε σε 10 χώρες και τι είναι το mooning που απαγορεύεται στην Ελλάδα;

Το οικολογικό θέρετρο που θα δημιουργηθεί σε μια πλατφόρμα πάνω στο νερό θα αποτελέσει και προστατευτικό κάλυμμα για τα αλιευτικά καταφύγια και τους τεχνητούς ύφαλους που βρίσκονται από κάτω. Τα σχέδια είναι σε εξέλιξη και η γη του νησιού θα αναδασωθεί. Όλη αυτή την εξέλιξη θα παρακολουθούν επιστήμονες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και μηχανικοί.

Τάσος Δούσης: Θέλετε να γλιτώσετε από τις παγίδες ηλεκτρονικής κράτησης ξενοδοχείων; Με βάση την εμπειρία μου ορίστε 2 κανόνες και 5 tips που δεν θέλουν να ξέρετε…

Το νησί προς το παρόν είναι αρκετά μολυσμένο και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για να ανακάμψει.
Ο στόχος του DiCaprio είναι να δημιουργήσει όχι απλά κάτι που θα κάνει καλό στο περιβάλλον αλλά και που θα το αναδομήσει και θα το κάνει καλύτερο από ότι ήταν πριν.

6+1 προτάσεις για κοντινούς ονειρικούς προορισμούς!

Ή τώρα ή ποτέ: Ταξιδέψτε στα μέρη που θα εξαφανιστούν από τον χάρτη!

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,169 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ