Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
32.8 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΤάσος Δούσης: 2 κανόνες και 5 tips για να γλιτώσετε από τις...

Τάσος Δούσης: 2 κανόνες και 5 tips για να γλιτώσετε από τις παγίδες ηλεκτρονικής κράτησης ξενοδοχείων

Έχει γίνει της µόδας και κάθε «κουτσή Μαρία» µπαίνει πια στο διαδίκτυο και να προσπαθεί να κλείσει το ξενοδοχείο των διακοπών της, πιστεύοντας πως ό,τι υπάρχει στο internet είναι και φθηνότερο…

Κούνια που την κούναγε. Μέσα από αυτό το άρθρο στο travelstyle.gr θα σας φτιάξω έναν µίνι οδηγό, προκειµένου να χρησιµοποιείτε το συγκεκριµένο ηλεκτρονικό µέσο δίχως να …. ξεπαραδιάζεστε και, πάνω απ’ όλα, δίχως να σας πιάνουν κορόιδα οι επιτήδειοι.

- Advertisement -

ηλεκτρονική κράτηση ξενοδοχείων συμβουλές

Κανόνας 1ος

Ξεκινάω µε τα βασικά. Όταν αποφασίζουµε ότι θέλουµε να κανονίσουµε τις διακοπές µας µέσω internet, πάντα επιλέγουµε ιστοσελίδες σοβαρές και υπεύθυνες, µε εµπειρία στο χώρο και κυρίως µε εγγύηση ποιότητας και επιστροφής χρηµάτων, εφόσον αυτό χρειαστεί. Δεν θέλω να κάνω τζάµπα διαφήµιση, αλλά η booking.com είναι µία από αυτές τις εταιρείες που διαθέτουν τις δικλίδες ασφαλείας για να διασφαλιστεί η ποιότητα υπηρεσιών, το service και η ενδεχόµενη επιστροφή χρηµάτων. Άρα, κανόνας πρώτος: µπαίνουµε στα «µαγαζιά» που µας κάνουν κλικ ότι είναι σοβαρά και υπεύθυνα.

Κανόνας 2ος

Είναι δεδοµένο ότι επειδή µπήκαµε σε «µαγαζί-γωνία» οι υπηρεσίες είναι ανάλογες; Όχι βέβαια. Κάθε ιστοσελίδα που πουλάει ξενοδοχεία δεν µπορεί να γνωρίζει αν οι φωτογραφίες είναι αληθινές, αν τα κείµενα είναι αληθινά, αν τα σχόλια που γράφονται είναι από τον ίδιο τον ταξιδιώτη που έχει πάει εκεί ή ακόµη και από τον ξενοδόχο που γράφει «ως πελάτης». Θα µου πείτε, µα γίνονται αυτά; Αν γίνονται, λέει… Μη σας πω πως σε πολλές περιπτώσεις κρύβονται ολόκληρες πολιτικές marketing για να ψαρεύεται ο ταξιδιώτης στο Διαδίκτυο και να πληρώνει φύκια για µεταξωτές κορδέλες. Άρα, ό,τι λάµπει δεν είναι χρυσός. Πρέπει να είστε φιλύποπτοι για παγίδες και φόλες.

Και τώρα θα µου πείτε «καλά ρε φίλε, έτσι όπως µας τα λες, δεν µας σώζει τίποτα». Χαλαρώστε. Γι’ αυτό να βλέπετε συχνότερα το travelstyle.gr για να γλιτώσετε χρόνο, χρήµα και να κινείστε περισσότερο υποψιασµένοι από οποιονδήποτε άλλον ταξιδιώτη. Ακολουθήστε τα βήµατα που θα σας προτείνω και δεν πρόκειται να πιαστείτε ποτέ… στη φάκα!

ηλεκτρονική κράτηση ξενοδοχείων - ταξιδιωτικές συμβουλές

Βήμα 1

Επιλέγω προορισµό, βρίσκω τη σοβαρή ιστοσελίδα και βάζω τα δεδοµένα που πρέπει να αρχίσω να ψάχνω. Π.χ. θέλω να κλείσω δωµάτιο για Μύκονο (στην πόλη) γύρω στα €120/ηµέρα, για την περίοδο από 01-07 Αυγούστου. Βάζω τα φίλτρα και πατάω την αναζήτηση (αν δεν ξέρετε τι σηµαίνει «φίλτρο» ξεχάστε το ψάξιµο µέσω internet για ξενοδοχείο).

Βήμα 2

Μου βγαίνουν οι επιλογές της ιστοσελίδας και οι διαθεσιµότητες. Πηγαίνω πάλι στις επιλογές και πατάω να µου εµφανιστούν τα σχόλια από όλους τους ταξιδιώτες που έχουν διαµείνει στα συγκεκριµένα ξενοδοχεία. Αυτό βεβαίως συνεπάγεται και τη βαθµολογία του κάθε ξενοδοχείου. Με το που το κάνω αυτό, έχω µπροστά µου κατά σειρά προτεραιότητας τις καλύτερες επιλογές µε τα καλύτερα σχόλια και τιµές µε βάση το budget µου.

Βήμα 3

Επειδή έχω πατήσει «Μύκονος πόλη», εσείς φαντάζεστε ότι όλες οι επιλογές που σας παρουσιάζονται βρίσκονται µέσα στην πόλη. Λάθος! Μπαίνετε στο χάρτη µέσα στην ιστοσελίδα και βλέπετε πού ακριβώς είναι το κάθε ξενοδοχείο. Θα διαπιστώσετε µε έκπληξη ότι στο «Μύκονος πόλη» µπορεί να περιέχεται και κατάλυµα που βρίσκεται στα 3 χλµ. από τα Ματογιάννια. Αν εσείς θέλετε να µην έχετε αυτοκίνητο, να µην ψάχνεστε για πάρκιγκ ή απλώς θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, κάνετε τις αντίστοιχες επιλογές των ξενοδοχείων που είναι µέσα στην πόλη, έχουν πάρκιγκ για αυτοκίνητο ή είναι ακριβώς δίπλα σε τέτοιους χώρους. Θα µου πείτε «υπάρχουν δυνατότητες για όλα αυτά»; Ναι, υπάρχουν.

Βήμα 4

Μετά από αυτή την έρευνα, λοιπόν, βρήκατε ας πούµε τα τρία επικρατέστερα ξενοδοχεία. Συγκεντρώνουν τα εξής χαρακτηριστικά: location, τιµή, value for money, εξαιρετικά σχόλια. Τι κάνετε… Απλώς πατάτε και τα κλείνετε; Όχι βέβαια. Διαβάζετε τα σχόλια αναλυτικά για να µπορέσετε να διαπιστώσετε αν οι κριτικές είναι «µαϊµού» ή όχι. Όταν βλέπετε ξενοδοχείο µε 10 σχόλια και βαθµολογία 9,5 και το συγκεκριµένο δεν είναι, ας πούµε, ενός έτους, τρέξτε µακριά. Σαφώς να προτιµήσετε το ξενοδοχείο που έχει βαθµολογία 8,5 και 70 σχόλια. Εκατό τοις εκατό πρέπει να επιλέγετε συγκροτήµατα µε καλή βαθµολογία και πολλά σχόλια.

Το κόλπο που κάνουν πολλοί ξενοδόχοι είναι να βάζουν φίλους τους να κλείνουν δήθεν δωµάτιο µε την πιστωτική τους κάρτα, να πληρώνουν το ποσοστό στην booking και στη συνέχεια να µη µένουν φυσικά στο ξενοδοχείο, αλλά να γράφουν διθυραµβικά σχόλια. Επειδή όµως αυτό ο ξενοδόχος δεν µπορεί να το κάνει για 100 ανθρώπους γιατί είναι τεράστιο το budget (όχι ότι είναι ακατόρθωτο), το κάνει µε τους φίλους του και εκεί την πατάς. Άρα προσεκτικοί στα σχόλια.

Βήμα 5

Μόλις, λοιπόν, ολοκληρώσετε τη διαδικασία αυτή, «χτυπάτε» και ένα τηλέφωνο στο ξενοδοχείο που έχετε επιλέξει, για να τσεκάρετε την τιµή. Συνήθως οι τιµές στις ιστοσελίδες είναι χωρίς πρωινό. Μπορεί, αν πάρετε τηλέφωνο, να βρεθείτε αντιµέτωποι µε δύο ενδεχόµενα, να σας πουν δηλαδή υψηλότερη τιµή ή χαµηλότερη. Αρκεί όµως να ζητήσετε ακριβώς το ίδιο δωµάτιο που έχετε κλείσει στο Διαδίκτυο, γιατί αλλιώς απλώς δεν θα ξέρετε για ποιο πράγµα ακριβώς συζητάτε. Στόχο έχετε να πάρετε αυτό που έχετε βρει στο internet µε χαµηλότερη τιµή. Αν το πετύχετε και αυτό, έχετε κάνει ένα πολύ καλό deal για τις διακοπές σας.

Ακολουθήστε τις οδηγίες µου κατά γράµµα και µόνο κερδισµένοι µπορείτε να βγείτε!

Βρείτε περισσότερα tips στο blog μου στο travelstyle.gr!

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,378 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ