Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
31.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΤο φεστιβάλ του Δράκου της Κίνας που μας ταξιδεύει

Το φεστιβάλ του Δράκου της Κίνας που μας ταξιδεύει

Την πεντικοστή ημέρα του πέμπτου μήνα της χρονιάς της Σελήνης πραγματοποιείται το Φεστιβάλ του πλωτού Δράκου σε όλη την Ασία.

Η εκδήλωση είναι καταχωρημένη από την UNESCO στην Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας. Επίσης διαφέρει ως προς τον τρόπο που γιορτάζεται αλλά αναπάντεχα, το νερό, οι δράκοι και τα σκάφη είναι αναπόσπαστα κομμάτια. Επίσης, το κλειδί της εκδήλωσης: η προετοιμασία και η κατανάλωση μπάλων από ρύζι τυλιγμένα σε φύλλα μπαμπού στον ατμό, που ονομάζεται zongzi στο Mandarin. Οι απολαύσεις μπορούν να είναι αλμυρές (γεμάτες με κρέας, αυγά ή μανιτάρια) ή γλυκιά (γεμάτη με κόκκινη φασολάδα), ή και τα δύο. Οι ποικιλίες αφθονούν.

Όσο για την προέλευση του κινεζικού φεστιβάλ δράκων σε σκάφη είναι ότι γνωρίζουμε ελάχιστα. “Είναι φαντασία όπως τα Χριστούγεννα, ο Άγιος Βασίλης, και όλα τα πράγματα που συνδέονται με αυτό.

- Advertisement -

8 εντυπωσιακές εικόνες στο βυθό του Αιγαίου

 Οι άνθρωποι μπορεί να γνωρίζουν ότι είναι συνδεδεμένο με παγανιστικά τελετουργικά. Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά την προέλευση οποιουδήποτε από αυτά τα φεστιβάλ για να μας πει την αλήθεια “, λέει η Erica Brindley , Καθηγήτρια Ασιατικών Σπουδών, Ιστορίας και Φιλοσοφίας στο Penn State. “Πιθανότατα πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, αλλά οι εξηγήσεις είναι πρόσφατες, ας πούμε, τα τελευταία 200 χρόνια.”

Στην κινεζική παράδοση ή όχι είναι ακόμα συζητήσιμη. Όπως και η ιστορία στην Ασία, ανακύπτουν ερωτήματα σχετικά με το ποιος κατέχει τον πολιτισμό. Το 2005, η Νότια Κορέα κινήθηκε για να δηλώσει το φεστιβάλ Danoje της κορεατικής πόλης Gangneung με την UNESCO.

Το τελετουργικό, το οποίο κορυφώνεται και την πέμπτη μέρα του πέμπτου μήνα, είναι ένα σαμανιστικό τελετουργικό που δίνει φόρο τιμής σε μια θεότητα του βουνού και αναδιπλώνεται στα παραδοσιακά λαϊκά τραγούδια, χορός με μάσκα, ποίηση και παρασκευάζεται ένα ειδικό ποτό. Σύμφωνα με την UNESCO , εξισορροπεί τη συνύπαρξη τελετών του Κομφούκιου, Σαμανισμού και Βουδισμού.

Η κορεατική ενέργεια αντιμετωπίστηκε με αγανάκτηση από τους Κινέζους, οι οποίοι μετακόμισαν για να δηλώσουν το δικό τους Φεστιβάλ Δράκου. Αν και οι εορτασμοί ποικίλλουν, είναι μια παράδοση που προέρχεται από τη νότια Κίνα, λέει ο Brindley. “Είναι μια υδατώδης περιοχή, υποτροπική – για σκεφτείτε όπως τη Φλόριντα και την Καραϊβική. Συνδέεται με το νερό, το κολύμπι και τα σκάφη. Τα φίδια, τα ερπετά και οι δράκοι ήταν πραγματικά σημαντικά. ”

 

10 μεγάλες διαδρομές της Ευρώπης με ποδήλατο

Ένα βασικό στοιχείο σε πολλούς από τους περιφερειακούς εορτασμούς είναι ο Qu Yuan , ένας ποιητής και πολιτικός στις νότιες πολιτείες Chu. Εκδιώχθηκε από τον αυτοκράτορα καθώς πήγε να τον προειδοποιήσει για εισβολή από το κράτος του Qi και πρότεινε μια συμμαχία για να το ξεκλειδώσει, αργότερα δικαιώθηκε από τα γεγονότα που έγιναν. Μετά την κατάληψη του αυτοκράτορα, ο ποιητής πνίγηκε το 278 π.Χ.

Η αυτοκτονία του Qu Yuan ερμηνεύεται ως αφοσίωση στο κράτος και παράγωγο της υβριδικής ευσέβειας, μια αρετή που είναι σεβαστή στην Κίνα, λέει ο Brindley. Τα zongzi αποστέλλονται στη συνέχεια στο νερό για να τροφοδοτήσουν το πνεύμα του.

Σε κάθε περίπτωση, η ποίηση του Qu Yuan συνεχίζει να προκαλεί δέος στους επιστήμονες σήμερα. “Είναι φανταστικό και πολύχρωμο και ασχολείται με τον κόσμο του πνεύματος. Είναι πολύ όμορφο, “προσθέτει ο Brindley. “Το φεστιβάλ προβάλλει αυτές τις ιστορίες και τις συνδέει με την παράδοση”.

Το πιο εντυπωσιακό νησί της Πορτογαλίας

Δείετ παρακάτω το εντυπωσιακό βίντεο:

πηγή: nationalgeographic.com

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,302LikesΚάντε Like
88,191 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ