Δείτε εδώ τα 4+1 top στέκια για ένα χαλαρό ποτό μετά την δουλειά!

Το καλύτερο κοκτέιλ στον κόσμο είναι ελληνικό, φέρει τον τίτλο Aegean Negroni και είναι μια έμπνευση των bartenders του μπαρ, The Clumsies. Το περίφημο μπαρ στην οδό Πραξιτέλους στον αριθμό 30, έχει πολλές διεθνείς πρωτιές ως ένα από τα καλύτερα μπαρ, τώρα έχει έναν ακόμη λόγο να υπερηφανεύεται. Το βρετανικό περιοδικό Time Out, βγήκε, δοκίμασε και απεφάνθη: Το καλύτερο κοκτέιλ στον κόσμο είναι το Aegean Negroni, το οποίο βρέθηκε πρώτο στη λίστα.

Το The Clumsies στο κέντρο της Αθήνας, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα με τα καλύτερα μπαρ παγκοσμίως. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι το καλύτερο κοκτέιλ στον κόσμο βγήκε από κάποιο…σέικέρ τους!

Όπως χαρακτηριστικά γράφει το Time Out: «Η Ελλάδα σήμερα βιώνει μια επανάσταση στα cocktails με μια σειρά από νέους μπάρμαν που πειραματίζονται με τοπικά προϊόντα όπως τσικουδιά, ρακή, μαστίχα, τοπικά βότανα, μέλι και ακόμη και ελιές και γιαούρτι. Ξεκινώντας από τον Νίκο Μπάκούλη και τον Βασίλη Κυρίτση σε ένα νεοκλασικό κτίριο εν μέσω της ελληνικής ύφεσης, το The Clumsies είναι ένας συνδυασμός αυτών των φρέσκων προϊόντων και τοπικών γεύσεων. Το Aegean Negroni έχει το ίδιο μπλε με το λαμπερό του Αιγαίου και χρησιμοποιεί το δικό του τζιν και λευκό βερμούτ, Martini bitters και Martini Ambrato. Επιπλέον σπόροι μάραθου και το αρωματικό δίκταμος (ένα βότανο που αναπτύσσεται μόνο στο νησί της Κρήτης) δίνει αυτό το ξεχωριστό, αδιαμφισβήτητα μεσογειακό του άρωμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ