Από την 1η Νοεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου, το Κατάρ θα κλείσει τα σύνορά του σε όποιον δεν θα παρευρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όλα τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα θα είναι ουσιαστικά κλειστά σε οποιονδήποτε δεν έχει κάρτα Hayya, την ταυτότητα φιλάθλου που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση που παρέχεται σε όλους όσους παρακολουθούν τις εκδηλώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA

Οι αγώνες διαρκούν από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου και οι κάτοχοι κάρτας Hayya επιτρέπεται να παραμείνουν στη χώρα μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2023.

Το παλιό διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα θα ανοίξει ξανά για να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA.

Οι υπήκοοι του Κατάρ, οι κάτοικοι, οι πολίτες του GCC που διαθέτουν δελτίο ταυτότητας του Κατάρ και οποιοσδήποτε με προσωπική ή επαγγελματική βίζα δεν θα επηρεαστούν από το κλείσιμο.

Ωστόσο, όποιος θέλει να επισκεφθεί τη χώρα για άλλους λόγους εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα μπορεί.

Η FIFA πούλησε 2,45 εκατ. από τα τρία εκατ. διαθέσιμα εισιτήρια, με χιλιάδες οπαδούς να αναμένεται να φτάσουν στα μέσα Νοεμβρίου.

Το Κατάρ θα αντιμετωπίσει τον Ισημερινό στα εγκαίνια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 20 Νοεμβρίου, ενώ η Αγγλία θα αντιμετωπίσει το Ιράν την επόμενη μέρα.

Παρόλο που θα απαγορεύεται η είσοδος σε μη οπαδούς του ποδοσφαίρου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένονται σε γειτονικές πόλεις όπως το Ντουμπάι, το οποίο κατασκευάζει ζώνες φιλάθλων για να τους φιλοξενήσει.

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ