Η ιστορία του Alexandra Palace στο Λονδίνο είναι πραγματικά μοναδική. Το θέατρο, που άνοιξε το 1875, αποτέλεσε το μέρος για εκπληκτικά θεάματα όπερας, μπαλέτου, και παραστάσεων θεάτρου, με ακροατήρια που έφταναν έως και τα 3.000 άτομα. Ένα κόσμημα της βικτωριανής αρχιτεκτονικής, όπου διέθετε εξελιγμένο, για την εποχή, εξοπλισμό και μηχανήματα που επέτρεπαν στους καλλιτέχνες να εξαφανίζονται ή ακόμα και να ίπτανται.

Δείτε ακόμα: Tower Bridge: Ξενάγηση στην εντυπωσιακή γέφυρα του Λονδίνου

Με την πάροδο του χρόνου, όμως, δυσκολεύτηκε να ανταγωνιστεί να ανταγωνιστεί τα θέατρα του West End και έτσι χρησιμοποιήθηκε ως κινηματογράφος και παρεκκλήσι, πριν κλείσει εντελώς για το κοινό για να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη και εργαστήριο του BBC.

Το "κρυμμένο μυστικό" του Λονδίνου άνοιξε ξανά τις πόρτες του

Για 80 χρόνια είχε κλείσει για το κοινό, ένα “κρυμμένο μυστικό” μέσα στην πόλη του Λονδίνου. Η διαδικασία αποκατάστασης έδωσε νέα ζωή στο χώρο. Το δύσκολο κομμάτι του project, στο διατηρημένο σε μια πανέμορφη κατάσταση και “παγωμένο στο χρόνο” θέατρο, ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος που διατηρεί τη γοητεία και το χαρακτήρα του, αλλά να είναι ικανός να φιλοξενήσει σύγχρονες παραγωγές. Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν το 2016 μετά από χρόνια έρευνας και μελέτης και άνοιξε επίσημα τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2018.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ