ψηλότερο κτίριο

Είναι στο κέντρο Πιονγκγιάνγκ είναι εκτός λειτουργίας και στην εποχή του ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, αποτελούσε σύμβολο της τότε Βόρειας Κορέας!

Ο ουρανοξύστης του Ριουγκιόνγκ είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα παρ’όλο που παραμένει αχρησιμοποίητο μέχρι και σήμερα. Έχει ένα άκρως γεωμετρικό σχήμα και τα 300 μέτρα ύψους του, δίνουν την δυνατότητα να είναι ορατό από απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Επίσης, ανακαλύψτε τον νέο εντυπωσιακό πύργο – ναυάγιο στην Πράγα! Θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Τσεχία;

Η κατασκευή του θα απεδείκνυε σε όλον τον κόσμο τα επιτεύγματα που μπορεί να καταφέρει η Βόρειος Κορέα (και η τότε χρηματοδότριά της Σοβιετική Ένωση), απέναντι στην οικονομική άνθηση της πολυμίσητης γειτονικής Νοτίου Κορέας.

Ωστόσο, τα σχέδια δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχαν σκεφθεί οι Βορειοκορεάτες. Καθώς η κατασκευή του Ριουγκιόνγκ, κράτησε πολλά περισσότερα χρόνια από τι είχαν προβλέψει. Η αποπεράτωσή του έργου αντί για το 1987, σε μία προσπάθεια, ώστε να συμπέσει με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από την Σεούλ, ολοκληρώθηκε το πολύ μακρινό 2008.

Διαβάστε ακόμα:  Aegean - προσφορά: Σχεδιάστε την επόμενη ταξιδιωτική σας περιπέτεια στην Κρήτη με -30%

Αυτό οφείλεται στα προβλήματα που υπήρξαν στη χρηματοδότηση του σχεδίου μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Επιπλέον, στην μετέπειτα ανάγκη της χώρας για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση του πληθυσμού της.

Έτσι για περίπου 20 χρόνια, ο σκελετός του κτιρίου που υποτίθεται ότι θα αποτελούσε το κόσμημα της Πιονγκγιάνγκ παρέμενε ορατός για να υπενθυμίζει την αστοχία της κυβέρνησης της κομμουνιστικής χώρας.

Τελικά, το 2008 οι εργασίες τελείωσαν και έκτοτε το ξενοδοχείο Ριουγκγιόνγκ ορθώνεται επιβλητικό και φωτισμένο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Εξακολουθεί να μένει άδειο και εκτός λειτουργίας. Παρ’όλα αυτά, έχει κερδίσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ και σήμερα θεωρείται το υψηλότερο μη χρησιμοποιημένο κτίριο στον κόσμο!

Δείτε το βίντεο με τα εντυπωσιακά πλάνα του κτιρίου:

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ