Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
29.7 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΤο "μαγικό" τροπικό νησί με τα απίστευτα χρώματα που δεν μπορούν να...

Το “μαγικό” τροπικό νησί με τα απίστευτα χρώματα που δεν μπορούν να δουν οι κάτοικοι του

Το “μαγικό” τροπικό νησί, εν ονόματι Πίνγκελαπ, χαρακτηρίζεται από έντονες αντιθέσεις και απίστευτα χρώματα, όμως το παράδοξο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι μεγάλο ποσοστό του νησιού δεν μπορεί να δει πέραν του μαύρου και του άσπρου.

Δείτε και τα τροπικά νησιά που θα θέλαμε να πάμε τώρα!

- Advertisement -

Οι φωτογραφίες της Σάνε Ντε Βίλντε μας δείχνουν έναν φυσικό παράδεισο όπου η βλάστηση της ζούγκλας έχει ροζ απόχρωση και η θάλασσα είναι στην απόχρωση του γκρι.

Η φωτογράφος από το Βέλγιο μας παρουσιάζει το νησί όπως το φαντάζονται οι κάτοικοι και όχι όπως το βλέπει εκείνη.

το δάσος του Πίνγκελαπ

Στο Πίνγκελαπ, το οποίο ονομάζεται και «νησί της αχρωματοψίας», ζει ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν μπορούν να διακρίνουν τα χρώματα.

Στο Πίνγκελαπ το ποσοστό αχρωματοψίας είναι πολύ μεγάλο και αυτό κυμαίνεται μεταξύ 4% και 10%, παρόλο που η αχρωματοψία, στον υπόλοιπο κόσμο, εμφανίζεται σε αναλογία 1 προς 30.000 ανθρώπους,

Η πάθηση αυτή εντοπίστηκε σε έναν πρώην βασιλιά, όπου τον 18ο αιώνα επέζησε από ένα καταστροφικό τσουνάμι και λέγεται πως βοήθησε στην αύξηση του πληθυσμού του νησιού, κάνοντας πολλά παιδιά.

Όμως, λόγω ενός σπανίου γονιδίου, που πολλοί από τους απογόνους του έχουν κληρονομήσει, τους προκαλεί την αχρωματοψία. Η κληρονομική πάθηση εξακολουθεί να μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

Τι είναι το πορτοκαλί για έναν άνθρωπο που βλέπει μόνο μαύρο και άσπρο;

Το δάσος του Πίνγκελαπ

Η φωτογράφος δημοσιεύοντας εικόνες της, σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Το Νησί της Αχρωματοψίας», θέλησε να μας κάνει κατανοητό πως είναι ανέφικτο να καταλάβει το μυαλό το χρώμα, παρά μονάχα σαν λέξη.

Προσπάθησε να δει το νησί μέσα από τα μάτια των κατοίκων «πειράζοντας» τους τόνους και τις αποχρώσεις των εικόνων της, έτσι η Ντε Βίλντε χρησιμοποίησε υπέρυθρο φως στις φωτογραφίες της καθώς οι κάτοικοι του Πίνγκελαπ ισχυρίζονται ότι βλέπουν περισσότερο το κόκκινο.

Πηγή: National Geographic

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,156 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ