Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
31.4 C
Athens
ΑρχικήΑσίαΚίναΤο μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα! Είναι στην Κίνα και προκαλεί σοκ με...

Το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα! Είναι στην Κίνα και προκαλεί σοκ με το μέγεθός του!

Χαράξτε διαδρομή για το Λεσάν της Κίνας, μιας και εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο, το οποίο λαξεύτηκε ανάμεσα στο 713 και το 803 μ.Χ., πράγμα που σημαίνει ότι η ηλικία του ξεπερνά τους …δώδεκα αιώνες.

Λέγεται ότι η κατασκευή του ξεκίνησε το 713, με επικεφαλής τον κινεζικό μοναχό Haitong. Εκείνος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Βούδας θα ηρεμήσει τα ταραγμένα νερά που μάστιζαν τα αλιευτικά σκάφη που ταξιδεύουν κάτω από τον ποταμό. Όταν η χρηματοδότηση για το σχέδιο απειλήθηκε, ο ίδιος λέγεται ότι έβγαλε τα μάτια του για να δείξει την πίστη και την ειλικρίνειά του. Μετά το θάνατό του, ωστόσο, η κατασκευή είχε κολλήσει λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησης. Περίπου 70 χρόνια αργότερα, ένας κινέζος αξιωματούχος του στρατού, αποφάσισε να υποστηρίξει το σχέδιο και η κατασκευή ολοκληρώθηκε από τους μαθητές του Haitong το 803.

- Advertisement -

Προφανώς η τεράστια αυτή κατασκευή οδήγησε στο να απομακρυνθούν μεγάλοι όγκοι πέτρας από το χείλος του γκρεμού και να τοποθετηθούν στο ποτάμι κάτω από τα ρεύματα, ώστε τα νερά να γίνουν πιο ασφαλή για τη διέλευση των πλοίων.

Ένα εξελιγμένο αποχετευτικό σύστημα ενσωματώθηκε στο άγαλμα όταν χτίστηκε. Εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση λειτουργίας και περιλαμβάνει σωλήνες αποχέτευσης σκαλισμένους σε διάφορα σημεία του σώματος, για να παρασύρουν τα νερά της βροχής.

Ο Βούδας του Λεσάν έχει ύψος 233 μέτρων και πλάτος 10, ενώ είναι στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το 1963 έγιναν εργασίες για την αποκατάσταση φθορών (απόλυτα δικαιολογημένων δεδομένης της ηλικίας του αγάλματος)!

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

Το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα! Είναι στη Κίνα και προκαλεί σοκ με το μέγεθός του!
Το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα! Είναι στη Κίνα και προκαλεί σοκ με το μέγεθός του!
Το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα! Είναι στη Κίνα και προκαλεί σοκ με το μέγεθός του!

Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιακό: Πώς θα ήταν ο Παρθενώνας στο εσωτερικό του αν δεν είχε υποστεί φθορές (video)

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,290LikesΚάντε Like
88,416 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ