Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα για 7η συνεχόμενη χρονιά θα συναρπάσει ξανά μικρούς και μεγάλους!!

Ο Μύλος Ματσόπουλου σιγά σιγά μεταμορφώνεται και σε λιγότερο από δυο μήνες θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες που προγραμματίζουν να επισκεφθούν την πόλη των Τρικάλων.

Για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala A.E. διοργανώνουν το μεγαλύτερο δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας.

Ο Μύλος των Ξωτικών, αυτά τα 6 χρόνια λειτουργίας του, με σταθερή φιλοσοφία για Δωρεάν είσοδο και δράσεις στο πάρκο, δίνει την δυνατότητα για λίγες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς την περίοδο των γιορτών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών…Καινούριοι ¨επισκέπτες¨ θα βρίσκονται στο Χριστουγεννιάτικο πάρκο για να παίξουν και να διασκεδάσουν με τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους.

Η 7η διοργάνωση έχει ήδη ξεκινήσει και προετοιμάζει ένα ακόμη εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Η ανανεωμένη θεματολογία, η αναδιαμόρφωση του πάρκου και η λειτουργία του Μύλου θα ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Φέτος ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει τις πύλες του την 1η Δεκεμβρίου 2017 και θα λειτουργεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2018, καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.

Ο Μύλος των Ξωτικών αλλά και ολόκληρη η πόλη είναι έτοιμοι να υποδεχτούν αλλά και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδας  www.milosxotikon.gr ή καλέστε στο 24310 38890.

Αυτά τα Χριστούγεννα ζήστε με την οικογένεια σας μια διαφορετική εμπειρία στην γλυκιά και φιλόξενη πόλη των Τρικάλων με την υπόσχεση ότι θα σας μείνουν αξέχαστα!

Εμείς επισκεφτήκαμε την πόλη, μιλήσαμε με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης και είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη χρονιά ο Μύλος των Ξωτικών θα είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για μικρούς και μεγάλους! Μην το χάσετε!

Μύλος Ματσόπουλου

Ανάμεσα στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης των Τρικάλων και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της βιομηχανικής κληρονομιάς στην Ελλάδα συγκαταλέγεται το πάνω από 3.500 τμ. κτιριακό συγκρότημα του Μύλου Ματσόπουλου δωρεά στο δήμο Τρικκαίων του ευεργέτη της πόλης Ιωάννη Ματσόπουλου.

Διαβάστε ακόμα:  Αυτοί είναι οι 10 δημοφιλέστεροι καλοκαιρινοί προορισμοί του κόσμου για τους Αμερικανούς σύμφωνα με την πλατφόρμα της Airbnb

Σήμερα ο Μύλος Ματσόπουλου αποτελεί ένα πιο σημαντικά νεότερα πολιτιστικά μνημεία της πόλης. Ενα βιομηχανικό κτίριο πρωτοπόρο για την εποχή (1884) σε βαλκανικό επίπεδο, πόλος γενικότερης ανάπτυξης της πόλης στα δύσκολα χρόνια μετά την απελευθέρωση το 1881. Μέχρι τη δεκαετία του 1980 οπότε σταμάτησε και να λειτουργεί διατήρησε σχεδόν απαράλλαχτη την δομή της λειτουργίας του αποτελώντας έτσι σήμερα μια ακτινογραφία της παραγωγικής διαδικασίας των αλευρόμυλών από τα τέλη του 19ου αιώνα. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός βρίσκεται σήμερα σχεδόν ακέραιος στη θέση του με όλες αντιπροσωπευτικές μηχανές της γραμμής παραγωγής αλευροποίησής του σίτου.

Η σπουδαιότητα του Μύλου εκτός από πολύ σημαντικό μνημείο εστιάζεται στις λειτουργία των τριών ενεργειακών δυναμικών (νερό θερμική ενέργεια και ηλεκτροκίνηση) και στην συνύπαρξη παραδοσιακές αλευροποιίας (μυλόπετρες) και πλήρους αναπτυγμένου συστήματος κυλινδράλευσης. Το σύνολο συμπληρώνει η παραγωγική διαδικασία του μακαρονοποιείου.

Ακόμη και την περίοδο της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής στην Ελλάδα, του Μύλου των Ξωτικών, το βιομηχανικό αυτό μουσείο μπορεί να παραγάγει αλεύρι όλων των τύπων που παράγονταν μέχρι το 1984 στο κτήριο. Και, φυσικά, να πλαισιώνει τις επισκέψεις σχολείων, πολιτών, εκπαιδευτικών ομάδων, μαζί με τις πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις που φιλοξενεί ο γύρω χώρος και το πάρκο του μύλου.

Το σημαντικότατο αυτό μνημείο ανοίγει πλέον τις πύλες του σε όλους, σε μια γιορτή που μας ενώνει με το παρελθόν, παραδίδει τη διαχρονική αγάπη των τρικαλινών για τον τόπο τους και αποτυπώνει το πέρασμα της ζωής στη φτερωτή και τα τσουβάλια, στις καμινάδες και στο πρώτο εργοστάσιο μακαρονοποιίας στη χώρα μας…

*Μείνετε συντονισμένοι για το μεγάλο αφιέρωμα και τις λεπτομέρειες στο Icons Travellers!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ