ΝΕΑ

Το Μεξικό και η τεκίλα! Γνωρίστε τη μεξικάνικη κουζίνα

Το Μεξικό δεν φηµίζεται τυχαία για την τεκίλα… Ο µύθος λέει ότι την πρωτοέφτιαξαν οι Αζτέκοι θεοί ενώ όπως την ξέρουµε σήµερα εµφανίστηκε τον 16ο αι. όταν οι Ισπανοί φτάνοντας στη Κεντρική Αµερική, παρατήρησανν ότι οι χυµοί της γαλάζιας αγαύης καταναλώνονταν από τους ιθαγενείς.

Το Μεξικό και η τεκίλα! Γνωρίστε τη μεξικάνικη κουζίνα

Έτσι έχοντας την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία της απόσταξης, δηµιούργησαν την τεκίλα, που πήρε το όνοµα της από το οµώνυµο χωρίο Tequila όπου καλλιεργούταν η γαλάζια αγαύη (η οποία αν και µεξικανικής καταγωγής έχει ελληνικό όνοµα, προερχόµενο από την ελληνική µυθολογία). Το σίγουρο είναι ότι αποτελεί το νούµερο 1 προϊόν εξαγωγής του Μεξικό!

Εκτός της τεκίλας, µην παραλείψετε να δοκιµάσετε τα παραδοσιακά ποτά Mezcal και Pulque, τα οποία επίσης παρασκευάζονται από την ζύµωση του χυµού της «αγαύης».

Η μεξικάνικη κουζίνα

Το Μεξικό και η τεκίλα! Γνωρίστε τη μεξικάνικη κουζίνα

Η µεξικάνικη κουζίνα είναι νόστιµη και ενδιαφέρουσα. Οι γεύσεις της σε γενικές γραµµές ιδαίτερα οι παραδοσιακές είναι παγκοσµίως γνωστές καθώς δεν υπάρχει πρωτεύουσα (και άλλες πόλεις) στον κόσµο που δεν έχει µεξικάνικο εστιατόριο. Η µεξικανική κουζίνα έχει καυτερές γεύσεις αλλά δεν είναι οι κυρίαρχες. Μάλιστα, όταν συνήθως κάτι είναι καυτερό, θα σας ενηµερώσουν. Αυτό όµως που πρέπει να ξέρετε, είναι ότι δεν πρόκειται µόνο για την πόλη των τάκος και της τεκίλας, όπως ίσως να νοµίζετε.

Μην περιµένετε ότι θα συναντήσετε µια πόλη γεµάτη µε αλυσίδες Tex-Mex, αφού πλέον το γαστρονοµικό σκηνικό έχει αλλάξει µε την εµφάνιση εστιατορίων υψηλής γαστρονοµίας, chic ξενοδοχείων αλλά και την οµολογία κορυφαίων παγκοσµίως chefs πως είναι  κατεξοχήν προορισµός γαστρονοµικής έµπνευσης. Το Pujol µάλιστα, ένα εστιατόριο στη γειτονιά Polanco της πόληs, κατατάσσεται µεταξύ των κορυφαίων του κόσµου!

To Know: Αν είχατε στο µυαλό σας ως αυθεντικά µεξικάνικα πιάτα, τα burritos και fajitas, κάνετε λάθος καθώς ναι µεν θα τα βρείτε αλλά έχουν καθαρά αµερικανική προέλευση.

5 κλασικά μεξικάνικα πιάτα

Το Μεξικό και η τεκίλα! Γνωρίστε τη μεξικάνικη κουζίνα

Quesadilla: Είναι µαλακή τορτίγια από καλαµποκάλευρο µε λιωµένο τυρί, χοιρινό ή κοτόπουλο, κόκκινη σάλτσα, λαχανικά και sour cream.

Tacos: Πανοµοιότυπο µε την quesadilla αλλά έχει τραγανή τορτίγια.

Tacos Barbacoa: Μαλακή τορτίγια µε χοιρινό πασπαλισµένο µε µείγµα µπαχαρικών σε κόκκινη σάλτσα, συνοδευµένο µε ρύζι, φασόλια και λαχανικά.

Tamales: Είναι ζυµάρι από καλαµποκάλευρο µε κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα, µαγειρεµένο σε φύλλο µπανάνας.

Mole Poblano (Xριστουγεννιάτικο Πιάτο): Πρόκειται για γαλοπούλα ή κοτόπουλο σε µείγµα από χρωµατιστές πιπεριές, ξηρούς καρπούς, σουσάµι και µπισκοτάκια, περιχυµένο µε σος σοκολάτα και συνοδευµένο µε ρύζι και φασόλια.

Βρείτε τον ολοκληρωμένο οδηγό για το Μεξικό μόνο στο Icons Travellers Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί!

ICONS TRAVELLERS ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 150
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ