Μιλάνο

Το Μιλάνο απαγορεύει το φαγητό και το ποτό αργά το βράδυ στο κέντρο της πόλης μετά από καταγγελίες κατοίκων για θόρυβο. Το Μιλάνο “καταπολεμά” τους ξενύχτηδες αργά το βράδυ καθώς απαγορεύει το φαγητό και το ποτό σε πακέτο.

- Advertisement -

Το Μιλάνο καταπολεμά την ενοχλητική νυχτερινή ζωή στην πολυσύχναστη περιοχή Porta Venezia, απαγορεύοντας την πώληση ποτών και φαγητού σε συγκεκριμένες ώρες.

Η προσωρινή απαγόρευση σημαίνει ότι οι επισκέπτες αργά το βράδυ δεν μπορούν πλέον να αγοράζουν ποτά ή φαγητό σε πακέτο από καταστήματα, πάγκους, μπαρ με εξωτερικά καθίσματα και ακόμη και μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

Ισχύει από τα μεσάνυχτα έως τις 6 π.μ. τις καθημερινές και από τις 1:30 π.μ. έως τις 6 π.μ. τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου έως τουλάχιστον τις 19 Νοεμβρίου.

Οι νέοι κανονισμοί εισήχθησαν αφού κάτοικοι της περιοχής μήνυσαν το δημαρχείο για θόρυβο που προκλήθηκε από τη νυχτερινή ζωή στην περιοχή.

Πού ισχύουν οι κανόνες του Μιλάνου;

Η απαγόρευση καλύπτει την πολυσύχναστη περιοχή LGBT+ νυχτερινής ζωής της Porta Venezia, που εκτείνεται από την Piazza Oberdan έως τη via Melzo και τη via Lazzaretto.

Ισχύει για καταστήματα, πάγκους, μπαρ με εξωτερικά καθίσματα και μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

Οι πλανόδιοι πωλητές αντιμετωπίζουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα καθώς απαγορεύεται η είσοδος στην περιοχή μεταξύ 6 το απόγευμα και 6 το πρωί.

Γιατί το Μιλάνο καταπολεμά το ποτό σε εξωτερικούς χώρους;

Κουρασμένη από τον θόρυβο , τον συνωστισμό και την εγκληματικότητα που συνεπάγεται η ζωή σε μια πολυσύχναστη περιοχή νυχτερινής διασκέδασης, η Επιτροπή Κατοίκων του Lazzaretto προέτρεψε τους αξιωματούχους της πόλης να αναλάβουν δράση.

Ακούγοντας τις εκκλήσεις τους, ο δήμαρχος του Μιλάνου Τζουζέπε Σάλα είπε «Αυτή η ιδέα της 24ωρης πόλης στην οποία δεν υπάρχουν ώρες λειτουργίας, πάντα ανοιχτή, δεν με πείθει πλέον τόσο πολύ», σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

«Πιστεύω ότι οι πόλεις πρέπει επίσης να ξεκουράζονται όπως εμείς οι άνθρωποι και να έχουν χρονοδιαγράμματα λίγο πιο κατάλληλα για όλους», συνέχισε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνονται τέτοια μέτρα για τον περιορισμό των φασαριόζων στο Μιλάνο. Τον Μάιο του 2020, οι πωλήσεις αλκοόλ σε πακέτο απαγορεύτηκαν από τις 7 το απόγευμα έως τις 7 το πρωί, καθώς οι κάτοικοι παραβίασαν τους κανονισμούς ασφαλείας του COVID-19.
Τον Ιούλιο του 2022 και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, τα ποτά σε πακέτο μετά το ωράριο απαγορεύτηκαν ξανά στο κέντρο της πόλης, αυτή τη φορά για να μειωθεί ο θόρυβος και η εγκληματικότητα στους δρόμους.

«Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε τη διασκέδαση , ούτε την εργασία και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες», είπε ο Μάρκο Γκρανέλι, σύμβουλος για την ασφάλεια του Μιλάνου, όταν πρότεινε τους πιο πρόσφατους κανόνες, σύμφωνα με την ιταλική καθημερινή εφημερίδα La Repubblica.

«Ωστόσο, πρέπει να επιτρέψουμε στους κατοίκους να ξεκουραστούν και σε όλους τους πολίτες να απολαμβάνουν έναν ποιοτικό δημόσιο χώρο με ασφάλεια», πρόσθεσε.

«Είναι απαραίτητο να βρούμε μια ισορροπία στη νυχτερινή ζωή και να δώσουμε σαφείς κανόνες για όλους».

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ