Πάχη Μεγάρων - ψαροχώρι Αττική
- Advertisement -

Μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα, και λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο των Μεγάρων, συναντάει κανείς ένα ψαροχώρι μοναδικής ομορφιάς που λίγοι γνωρίζουν. Προτιμήστε το για μια υπέροχη Κυριακάτικη μονοήμερη!

Ο λόγος για την Πάχη, ένα χωριό της Δυτικής Αττικής του Δήμου Μεγαρέων. Βρίσκεται νότια των Μεγάρων, στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου, απέναντι από την Σαλαμίνα. Στη θέση της Πάχης βρισκόταν, στην αρχαιότητα η αρχαία Μεγαρική πόλη, Νίσαια. Απέναντι της είναι δύο νησιά, το Μικρό και Μεγάλο νησί της Πάχης, στο οποίο, έχουν δωμάτια οι Προσκόποι. Οι κάτοικοι του ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την αλιεία.

Πάχη Μεγάρων

Στο γραφικό αυτό ψαροχώρι, μπορείτε να απολαύσετε ολόφρεσκα ψάρια, απευθείας από τον κόλπο του Σαρωνικού, αλλά και να πιείτε τον καφέ σας έχοντας θέα ολόκληρο το λιμάνι με τα παραδοσιακά ψαροκάικα. Διαθέτει αρκετές ψαροταβέρνες και καφετέριες, που κάνουν κυρίως δουλειά τα σαββατοκύριακα.

Μονοήμερη κοντά στην Αθήνα για μπάνιο την Κυριακή με τα 35άρια!

Θέλετε περισσότερες προτάσεις; Σας έχουμε ούτε 1, ούτε 2, αλλά 14 προορισμούς εντός Αττικής για υπέροχα σαββατοκύριακα!

Must do

Ανεβείτε στον πανέμορφο λόφο του Άη Γιώργη με το ομώνυμο εκκλησάκι του 17ου αιώνα, και χαθείτε στην μοναδική θέα για την οποία προσφέρεται. Το μάτι χάνεται μέσα στο γαλάζιο του Σαρωνικού κόλπου.  Από την ανατολική πλευρά συναντάμε τέσσερα νησιά, όπου οι αρχαίοι τα ονόμαζαν Μεθουρίδες καθώς και την Σαλαμίνα. Στην βορειοδυτική πλευρά θα δείτε τον ήλιο να χάνεται πίσω απ’ τα Γεράνεια όρη αλλά και το Παλιόκαστρο.

Πάχη θέα

Πως να πάτε στην Πάχη

  • Με αυτοκίνητο βγαίνετε στην Β’ έξοδο για Μέγαρα κατευθυνόμενοι προς Κόρινθο (μετά τα Goody’s), και στρίβετε αριστερά προς Πάχη. Μόλις φτάσετε μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας είτε στον δρόμο καθώς μπαίνετε στην Πάχη, είτε αφού μπείτε στην Πάχη και ακολουθήσετε τον δρόμο προς τα αριστερά όπου υπάρχει μεγάλος δημοτικός χώρος στάθμευσης.
  • Με τον προαστιακό μπορείτε είτε να καλέσετε ένα τοπικό ταξί είτε να φτάσετε στην Πάχη με τα πόδια, αν και η διαδρομή είναι σχετικά μεγάλη.
  • Με τα Κτελ φτάνετε έως την κεντρική πλατεία της πόλης, από εκεί μπορείτε να πάρετε ένα τοπικό ταξί και να φτάσετε στην Πάχη.
5+5 : Τα καλύτερα χωριουδάκια στην Πελοπόννησο, σε βουνό και θάλασσα, που περιμένουν να τα επισκεφτείς
Video by DRONE A.S

Φωτογραφίες: visitmegara.gr

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -