Το πρώτο και μοναδικό στον κόσμο “περιπλανώμενο” ξενοδοχείο υποστηρίζει τη σημασία του προορισμού όταν κάποιος κάνει ένα ταξίδι και όχι το δωμάτιο!

700000 Heures Hotel περιπλανώμενο ξενοδοχείο

Άγνωστος στους πολλούς ο όρος “περιπλανώμενο ξενοδοχείο“, αν και αμέσως καταλαβαίνει κάποιος ότι πρόκειται για ένα “ξενοδοχείο” που μεταφέρεται ανάλογα με τον προορισμό που επιλέγει κάποιος να ταξιδέψει. Καμία σχέση δηλαδή με το “επίχρυσο” ξενοδοχείο στο Ανόι – Εξωφρενική πολυτέλεια!

- Advertisement -
700000 Heures Hotel περιπλανώμενο ξενοδοχείο με δωμάτιο σε σπίτι ντόπιου

Πώς λειτουργεί το “περιπλανώμενο” ξενοδοχείο

Το όνομά του εν πρώτοις ακούγεται παράδοξο: “700’000 heures” ή αλλιώς αυτός είναι ο μέσος αριθμός των ωρών που διαρκεί η ανθρώπινη ζωή, την οποία πρέπει “να απολαύσετε και να γεμίσετε με εικόνες από τον κόσμο”, υποστηρίζει η ομάδα του πρωτότυπου αυτού ξενοδοχείου.

700000 Heures Hotel περιπλανώμενο ξενοδοχείο με φαγητό στην αυλή σπιτιού

Ο ιδιοκτήτης του “περιπλανώμενου” ξενοδοχείου” Thierry Teyssier και η ομάδα του κάθε έξι μήνες αναλαμβάνουν ένα γκρουπ πελατών και τους πηγαίνουν ταξίδι σε έναν προορισμό. Εκεί “στήνουν” το ξενοδοχείο τους και προσφέρουν πολυτελείς υπηρεσίες.

700000 Heures Hotel περιπλανώμενο ξενοδοχείο σε εξωτικό προορισμό

National Geographic: Μας συστήνει 10 λιγότερο γνωστά χωριά της Ευρώπης – Ανάμεσά τους και 2 ελληνικά!

Όλο το ταξίδι είναι σαν έκπληξη, με αυθόρμητα πράγματα να πραγματοποιούνται σε αυτοσχέδιους χώρους που στήνονται χωρίς καν να το γνωρίζει ο επισκέπτης.

700000 Heures Hotel περιπλανώμενο ξενοδοχείο φαγητό δίπλα στη θάλασσα

Η διαμονή σε κάθε προορισμό γίνεται σε πραγματικά σπίτια των ντόπιων, τις κοινότητες των οποίων ανταμείβει η 700’000 heures με φιλανθρωπικές δράσεις και αναπτυξιακά προγράμματα.

700000 Heures Hotel περιπλανώμενο ξενοδοχείο με θέα το ηλιοβασίλεμα

Το πρώτο ταξίδι της “700’000 heures” έλαβε χώρα το 2019 στην ιταλική Απουλία και έκτοτε έχει ταξιδέψει σε Καμπότζη, Βραζιλία και Παρίσι. Το νέο ταξίδι για το επόμενο έτος, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει οργανωθεί να λάβει χώρα στην Ιαπωνία.

700000 Heures Hotel περιπλανώμενο ξενοδοχείο με φαγητό σε παλάτι

Grand Forest Metsovo: Το 5άστερο ξενοδοχείο ψηφίστηκε ως “κορυφαίο landmark hotel της Ευρώπης 2020”!

Με βάση τα παλιότερα ταξίδια, όλη η εμπειρία περιλαμβάνει διαμονή σε σπίτια ντόπιων, γκουρμέ γεύματα στα πιο απροσδόκητα μέρη, μετακίνηση με εναλλακτικά μέσα, αυθεντική επαφή με το τοπικό στοιχείο και περιήγηση σε μέρη που κάποιος δεν μπορεί να απολαύσει μόνος του!

700000 Heures Hotel περιπλανώμενο ξενοδοχείο με φαγητό σε τρένο

To Hilton ανοίγει το πιο απομονωμένο “πράσινο” ξενοδοχείο του στον κόσμο!

Το Hilton είναι γνωστό ανά τον κόσμο για τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του, που αγγίζουν την τελειότητα! Τώρα ανοίγει το πιο απομονωμένο του ξενοδοχείο της αλυσίδας, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στα Νησιά Φερόε.

Hilton πράσινο ξενοδοχείο Νησιά Φερόε πανοραμική λήψη

Το Hilton Garden Inn Faroe Islands βρίσκεται στην πρωτεύουσα Torshavn, στο νησί Streymoy του αρχιπελάγους των Νησιών Φερόε. Το ξενοδοχείο απέχει μόλις πέντε λεπτά από τον όμορφο καταρράκτη Svartafoss, ενώ το τοπίο συμπληρώνεται ιδανικά με τα υπέροχα σπιτάκια της περιοχής, γνωστά για τις καταπράσινες στέγες τους.

Hilton πράσινο ξενοδοχείο Νησιά Φερόε τοποθεσία

Τα περισσότερα από τα 130 δωμάτιά του Hilton προσφέρουν «γραφική θέα στο όμορφο φυσικό περιβάλλον των Νήσων» και οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ένα από τα καλύτερα κέντρα ευεξίας – με σάουνα, υπαίθριο υδρομασάζ και 24ωρο γυμναστήριο.

Hilton πράσινο ξενοδοχείο Νησιά Φερόε υδρομασάζ


Πρόκειται για το πρώτο υπερπολυτελές απομονωμένο Hilton στον κόσμο, προσφέροντας «την τέλεια απόδραση για τους λάτρεις της περιπέτειας που θέλουν να εξερευνήσουν μια περιοχή πέρα από τα συνηθισμένα».

Hilton πράσινο ξενοδοχείο Νησιά Φερόε δίκλινο δωμάτιο


Τα Νησιά Φερόες είναι ένα αρχιπέλαγος 18 ορεινών νησιών στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό που έχουν απαράμιλλη φυσική ομορφιά μαζί με μια «ακμάζουσα μουσική σκηνή και μια πλούσια, αναπτυσσόμενη γαστρονομική κουλτούρα».

Με έμφαση στον “πράσινο” τουρισμό

Δίνοντας έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη και στον σεβασμό στο περιβάλλον, το ξενοδοχείο συμβάλλει στην ανάπτυξη «βιώσιμου τουρισμού».

Hilton πράσινο ξενοδοχείο Νησιά Φερόε lobby

Για παράδειγμα, το σύστημα θέρμανσης χρησιμοποιεί ενέργεια από ένα τοπικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, το οποίο «συλλαμβάνει ενέργεια που απομένει από μια σειρά βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής των αποβλήτων από την ακμάζουσα βιομηχανία αλιείας σολομού των Νήσων σε ενέργεια».Ποιες είναι οι νέες τάσεις στην ξενοδοχειακή γαστρονομία για το 2020;

Hilton πράσινο ξενοδοχείο Νησιά Φερόε τοποθεσία καταρράκτης


Το νησί Streymoy είναι γνωστό για το εντυπωσιακό και άγριο τοπίο του, με απόκρημνους βράχους και τις χαρακτηριστικές πράσινες στέγες των σπιτιών του, τα οποία απλώνονται στο Saksun, το πιο παραμυθένιο χωριό στον κόσμο!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ