Τα καλύτερα 25 μουσεία του κόσμου μας ανοίγουν τις πύλες τους. Η λίστα είναι  του TripAdvisor και αποκαλύπτει το ελληνικό μουσείο “που συναγωνίζεται” μερικά από τα καλύτερα του πλανήτη.

Το The Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη, που είναι το μεγαλύτερο μουσείο Τέχνης στην Αμερική που καθημερινά δέχεται πλήθος επισκεπτών και  περιλαμβάνει περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντικείμενα, βρίσκεται πρώτο στη λίστα. Μια θέση πιο κάτω βρίσκεται το  The Art Institute of Chicago στο Σικάγο, που λειτουργεί από το 1879. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα των ΗΠΑ και δέχεται περίπου ενάμιση εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο.

 

mu1

mu2

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Museum and Winter Palace στην Αγία Πετρούπολη, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της ρωσικής πόλης και το μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως. Το μουσείο φιλοξενείται στα Χειμερινά Ανάκτορα.

mu3

Επόμενο στη λίστα είναι το Musee d’Orsay στο Παρίσι, δίπλα στις όχθες του Σηκουάνα και αποτελεί ορόσημο της γαλλικής πρωτεύουσας. Στις αίθουσές του θα συναντήσει κανείς έργα ζωγραφικής και γλυπτικής που χρονολογούνται από το 1848 έως το 1914.

Διαβάστε ακόμα:  Τα πιο ψυχρά μέρη του πλανήτη με τις πιο ακραίες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ!

mu4

Την πρώτη πεντάδα “κλείνει” το National Museum of Anthropology, που είναι και το μεγαλύτερο του Μεξικού. Τα εκθέματά του είναι αρχαιολογικά και ανθρωπολογικά ευρήματα από την προ- Κολομβιανή εποχή.

mu5

Στην έκτη θέση της κατάταξης βρίσκεται το The National 9/11 Memorial & Museum στη μητρόπολη της Νέας Υόρκης. Ενώ μια θέση πιο κάτω φιγουράρει το Prado National Museum στη Μαδρίτη . Ακολουθεί το British Museum στην όγδοη θέση. Λίγο πριν κλεισει η δεκάδα, στην ενατη θέση βρίσκεται το  Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου φιλοξενεί θησαυρούς που εντοπίστηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και παράλληλα. Το πιο σύγχρονο μουσείο της Ευρώπης άνοιξε της πύλες του για το κοινό τον Ιούνιο του 2009. Η κεντρική είσοδος βρίσκεται στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τη δεκάδα ολοκληρώνει το Vasa Museum της Στοκχόλμης.

mu6

mu7

mu8

mu9

mu10

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ