Για τους ερωτευμένους που ψάχνουν εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου ένα πολύ ξεχωριστό δώρο (και αν έχουν βέβαια την οικονομική άνεση) για να δείξουν το έρωτά τους, το μουσείο Belvedere στη Βιέννη, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία artèQ, θα κυκλοφορήσει σε NFT τον θρυλικό πίνακα, το αριστούργημα του Γκούσταφ Κλιμτ, «Το φιλί», ένα από τα πιο διάσημα ρομαντικά έργα τέχνης στον κόσμο.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, ενόψει της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου, το μουσείο Belvedere ανακοίνωσε πως θα προβεί στην πώληση ψηφιακού… ρομαντισμού με τη μορφή των 10.000 μεμονωμένων κομματιών, που θα διατεθούν ως NFTs, του διάσημου «Φιλιού» του Γκούσταφ Κλιμτ. Καθένα από αυτά θα κοστίζει περίπου 1.850 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μουσείου η αγορά αυτή θα λειτουργήσει ως μια «ξεχωριστή δήλωση αγάπης» για την ημέρα των ερωτευμένων.

The Kiss - NFT

Εκτός από την αγορά του NFT, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν ως κάτοχοι στην πλατφόρμα thekiss.art, όπου η εικόνα του αριστουργηματικού πίνακα του 1908 θα εμφανίζεται ολόκληρη.

Ήδη από τις 26 Ιανουαρίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα, ενώ στις 9 Φεβρουαρίου όσοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την αγορά, θα λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Τα 10.000 κομμάτια θα κατανεμηθούν τυχαία στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι δεν θα έχουν, δυστυχώς τη δυνατότητα επιλογής σημείου ή χρώματος.

Κατά την επίσημη κυκλοφορία των NFTs, θα δοθούν στους αγοραστές πιστοποιητικά έκδοσης, τα οποία θα δείχνουν ακριβώς ποιο ψηφιακό μέρος του πίνακα αγοράστηκε. Επίσης μπορεί να προστεθεί στο NFT μέσω του thekiss.art μια προσωπική αφιέρωση αγάπης.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ